Alexandra Mortu
329 vizualizări 17 apr 2019

Anchetatorii susţin că există mai multe cauze care ar explica poziţia ciudată în care a fost descoperit cadavrul. Despre Ivan se ştie că era un fel de „magician” care încerca tot felul de trucuri şi abilităţi ciudate, ceea ce ar explica de ce în jurul său au fost descoperite şi mai multe perechi de cătuşe şi lacăte, precum şi o cameră de filmat. Probabil că încerca un truc în stilul lui Harry Houdini, maestru în deschiderea lacătelor şi diverselor dispozitive de securitate.

Ivan Klyucharev, în vârstă de 30 de ani, era un alpinist şi aventurier care a dispărut în urmă cu doi ani. În ciuda eforturilor autorităţilor de a-l găsi, operaţiunea nu a fost un succes. 

De asemnea, poliţişti au declarat că versiunea principală ar fi cea a experimentării unui nou „truc” deoarece Ivan era pasionat de dobândirea de abilităţi prin care să poată supravieţui în situaţii extreme. 

Însă, se pare că există tot felul de dovezi care indică faptul că acesta era pasionat şi de jocuri sexuale ciudate, BDMS, prin urmare ar exista şi varianta în care experimenta o tehnică nouă. La faţa locului a fost descoperită şi o cameră de filmat care e posibil să elucideze misterul. 

O altă variantă presupusă de anchetari ca fiind cauza morţii ar fi cea a unei crime -  e posibil ca Ivan să fi fost ucis şi totul să fie înscenat pentru a părea un experiment eşuat. 

Rămăşiţele lui au fost descoperite de un localnic care a rămas stupefiat de poziţia dubioasă în care se aflau - scheletul era sprijinit de un copac şi înconjurat de un lanţ de care era prins cu cătuşe. 

Potrivit publicaţiei The Sun, oficialităţile ruse au declarat că acesta se afla pe lista persoanelor dispărute şi făcea partea dintr-o comunitate care practică tehnicile de supravieţuire în condiţii extreme. 

Foto: Hand of Moscow

Citește și: