326 vizualizări 9 ian 2018

„Nu ştiam că populaţia a existat”, a precizat antropologul Ben Potter de la Universitatea Alaska Fairbanks, care a participat la acest studiu. „Este dificil de supraestimat importanţa noului popor descoperit pentru înţelegerea noastră cu privire la modul în care oamenii au ajuns să locuiască în Americi”, a adăugat acesta.

Se crede că primii locuitori americani au trecut în Alaska venind din Siberia, trecând Strâmtoarea Bering, care acum mai bine de 10.000 de ani era îngheţată şi permitea trecerea de pe un continent pe altul. Savanţii încă dezbat modul prin care aceşti călători au migrat şi care sunt paşii călătoriei, scrie Science Alert.

Ce este şi mai neclar constă în faptul că nu se ştie cine erau aceşti primi oameni, câte grupuri au efectuat călătoria şi cum au ajuns să se stabilească pe noul continent. În această problemă intervine fata de şase săptămâni, numită Xach'itee'aanenh T'eede Gaay, sau în traducere aproximativă „copila răsăritului”, care a trăit acum aproximativ 11.500 de ani.

Rămăşiţele sale, alături de ale unui alt nou-născut, numit Yełkaanenh T'eede Gaay, sau „copila apusului”, au fost găsite de Potter şi colegii săi într-un sit arheologic din centrul statului Alaska, denumit Upward Sun River în 2013.

Citeşte continuarea în Descoperă!

Citește și: