Silviu Bănilă
4491 vizualizări 25 mar 2019

Ian Higginson, în vârstă de 44 de ani, din Wythenshawe, Manchester, nu mai este dependent de drogurile care i-au distrus sănătatea, scrie The Daily Mirror.

Acesta a devenit „sclavul” cocainei în urmă cu 25 de ani. „Dependenţa mea a început când m-am mutat în sud. Am devenit însoţitor de bord şi făceam curse lungi în Caraibe. În Jamaica, cocaina era pretutindeni şi cu cât stăteam mai mult între zboruri, cu atât mai des aveam acces la droguri.

Am cunoscut un tip care importa cocaină şi în Jamaica am fost la el, unde m-am aprovizionat serios.

Dependenţa a început să mă afecteze foarte tare. În Marea Britanie, lucram chiar şi în zilele liber, ca bouncer de discotecă, unde câştigam mulţi bani şi prizam cocaină pentru a rămâne treaz.

Cheltuiam 3-400 de lire sterline pe săptămână, uneori chiar şi 1.000. Am înfiinţat afaceri de succes, dar toţi banii îi dădeam pe droguri. Când a murit mama, mi-a lăsat casa, care valora 160.000 lire sterline - am cheltuit jumătate din bani din vânzare pe cocaină. Mi-a ruinat fiecare relaţie, deoarece puneam cocaina pe primul plan”, a continuat bărbatul.„Eram sclavul cocainei”.

În 2016, Ian a ajuns la spital, din cauza dependenţei. „Mi-am suflat nasul şi mi-a căzut o bucată de carne”, a declarat acesta. „Am fost dezgustat. Durerea era atât de mare, dar tot am tras cocaină pentru a scăpa de ea. Am ajuns în stare foarte precară în spital, au zis că am infecţie la creier, cancer, dar nasul meu arăta prea rău pentru a stabili exact dacă rana este cancerigenă sau nu”.

Lee a trecut prin două biopsii şi i-a căzut nasul, la propriu. A descoperit că avea o alergie la cocaină şi asta împiedica vindecarea nasului.

În ciuda acestui lucru, el a continuat să prizeze ani la rândul, până când a decis să renunţe la droguri.

„Mi-a ajuns”, a adăugat bărbatul. „Eram dezgustat că trebuie să pun cocaina în faţa celorlalte lucruri. Sunt curat din iunie 2018. Nu mai simt nevoia să iau, am fost în camere unde oamenii luau cocaină şi am ieşit. Nu mă mai întorc acolo”.

Ian dezvoltă acum o firmă de pompe funebre şi este fericit alături de iubita lui, Emma.

Mesajul lui a ajuns la numeroşi tineri. „Mă ajută să ştiu că ajut alţi oameni”, a spus acesta. „Dependenţa era ca o închisoare şi acum am fost eliberat. Există mulţi oameni care prizează cocaină sau cunosc persoane dependente, e o problemă mare. Chiar dacă ajut o singură persoană, tot efortul merită”.

Citește și: