Catalina Murea
108 vizualizări 15 apr 2019

Speculaţiile privind sexul şi numele viitorului bebeluş au apărut încă de când reprezentanţii palatului Kensington, reşedinţa ducilor de Sussex, au anunţat că Meghan este însărcinată.

Pariurile privind sexul bebeluşilor regali constituie deja o tradiţie pentru britanici.

Numărul de oameni care sunt convinşi că primul copil al ducilor de Sussex va fi o fată a crescut atât de mult, încât casa William Hill a decis să blocheze pariurile privind sexul viitorului bebeluş.

„Credem că secretul a fost descoperit", a spus purtătorul de cuvânt al casei, Rupert Adams. „Este posibil ca cineva să fi văzut ecografia sau ca altcineva să fi auzit nişte zvonuri", a continuat acesta. Adams a recunoscut că există posibilitatea ca această creştere să nu aibă o bază reală, însă a adăugat că există probabilitatea ca informaţia să fie adevărată, dacă sunt luate în calcul tendinţele de comportament ale celor care pariază.

Numele care are cele mai multe şanse este Diana, cu o cotă de 4/1 la casa de pariuri William Hill. Alte nume favorite sunt Victoria, Alice, Grace şi Elizabeth, în timp ce numele de băieţi cu cea mai mare popularitate sunt Albert, Arthur şi James.

„Un număr ridicol dintre cei care pariază - 80% - se pronunţă în favoarea numelui Diana", a afirmat Adams. Acesta a spus că nu crede că ducele Harry de Sussex va alege un nume care să îi amintească direct de moartea mamei sale, dar a adăugat că există şanse să fie un nume secundar.

Carolyn Harris, un istoric al familiei regale şi profesor la Universitatea din Toronto, Canada, este de acord că Diana ar putea fi unul dintre nume. Afirmaţia este bazată pe faptul că fratele prinţului Harry, prinţul William, a decis să îşi numească fiica Charlotte Elizabeth Diana. "Alegerea numelui Diana ca principal pune o presiune imensă asupra bebeluşului regal, care va fi comparat constant în presă cu celebra sa bunică", a spus Harris.

Istoricul este de părere că ducii vor alege un nume tradiţional, dar care nu apare frecvent în familia regală. Carolyn Harris consideră că Ruth ar putea fi unul dintre numele copilului, după una dintre străbunicile ducesei şi străbunica ducelui din partea mamei, lady Ruth Fermoy.

Alţi experţi speculează că Meghan ar putea alege un nume cu semnificaţie istorică. „Este posibil ca ea să aleagă un nume asociat cu figuri istorice feminine proeminente din Marea Britanie şi/sau Statele Unite ale Americii", afirmă Carolyn Harris. Un exemplu bun ar fi Eleanor, care ar fi un omagiu adus atât lui Eleanor Roosevelt, cât şi lui Eleanor de Aquitania, regină a Angliei în secolul al XII-lea.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi ducesa Meghan de Sussex au decis să păstreze discreţia cu privire la detaliile legate de naşterea primului lor copil, care va avea loc în săptămânile care urmează. Anunţul a apărut după câteva săptămâni în care s-a zvonit că ducesa Meghan nu va naşte la acelaşi spital din Londra ales de cumnata sa, ducesa Catherine de Cambridge, şi de mama prinţului Harry, regretata prinţesă Diana. Unele surse afirmau că Meghan ar putea naşte fie la un spital din Windsor, aproape de noua ei locuinţă - Frogmore House -, fie acasă, aşa cum a făcut regina Elizabeth a II-a în cazul tuturor celor patru copii ai ei.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul princiar pe care îl poartă tatăl său. Viitorul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlurile moştenite de la părinţi, conte de Dumbarton, dacă va fi băiat, sau lady Mountbatten-Windsor, dacă va fi fată.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, după o relaţie de doi ani.

Citește și: