297 vizualizări 29 sep 2009

Un Divertisland în care locuitorii se vor întrece în scenete actuale, microinterviuri cu personaje cunoscute din lumea mondenă sau politică, prezente nu în carne şi oase, ci în costume şi machiaj, şi, mai mult, vor face o incursiune cu haz în trecutul patriei. "Divertis - Land of Jokes" îşi deschide porţile la Pro Tv pe 4 octombrie, de la 20.45, cu muzică, dans şi scenete. Telespectatorii vor asista la o întâlnire de pomină între Elena Udrea, Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Ecaterina Andronescu, vor afla ce schimb de glume fac Patriciu şi Ţiriac, dar şi care sunt cele mai tari ştiri din Divertisland. Apoi, "Marea Bahmuţăreală" îşi va întâmpina primii invitaţi - fraţii Dolărescu, iar Nemuriciul va da startul unei incursiuni neobişnuite în istoria noastră.

Responsabilii cu hazul

Doru Antonesi - Este unul dintre fondatorii grupului, alături de Toni Grecu şi Florin Constantin. Îl imită perfect pe Emil Constantinescu.

Florin Constantin - Este poreclit "Stamina" din clasa a V-a, când era îndrăgostit de botanică şi de profesoara respectivă. Va intra în pielea lui Adrian Năstase şi C. V. Tudor, dar va interpreta şi poliţişti, doctori, directori, preoţi.

Silviu Petcu -Este renumit pentru gama largă de personaje pe care le interpretează: beţivi, arabi, găini, cai, persoane cu sex incert, muţi, iezi.

Cătălin Mireuţă - A intrat în Divertis în 1987 şi este unul din cântăreţii grupului. Din această toamnă se pregăteşte să fie reporter de teren şi să-i "dea viaţă" lui Radu Berceanu.

Doru Pârcalabu - A pornit de la rolul de inginer stagiar, şi a ajuns la Împăratul Iulian şi Marian Vanghelie. Aplecat şi spre graiuri străine, poate fi lesne Marko Bela, oltean, ardelean, lipovean sau chinez.

Cristian Greţcu - Este renumit pentru asemănarea cu Ion Iliescu, dar îi încarnează şi pe Prigoană, Elvis, Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş.

Ioan Gyuri Pascu - Are un nou personaj: Nemuriciul. Rubrica "Nemuriciul - Laptop-iseţul Ţării Româneşti, o sută unu de legende româneşti" reprezintă un exerciţiu de imaginaţie: de la formarea poporului până în ziua de azi, istoria se schimbă datorită unui "Nemuritor" cu mult haz.

Valentin Gora - este unul dintre scenariştii de bază ai grupului.

Paula Chirilă - Va cocheta cu personaje variate, printre care Elena Udrea şi Ecaterina Andronescu.

Ciprian Fanaca - Zis Fachiru', a avut editură, a făcut politică şi fotografie. Şi-a adjudecat rolul lui Sorin Oprescu.

Simona Stoicescu - Şi-a trecut în cv sitcomuri şi lungmetraje, iar acum îşi aşteaptă invitaţii la "Marea Bahmuţăreală".

Ela Prodan - Le va întruchipa cele două Elene autohtone ultramediatizate: Băsescu şi Udrea.

Dalma Kovacs - în gaşca Divertis va cânta şi juca roluri de unguroaică.

Cosmin Seleşi - Este cunoscut pentru rolurile din teatru, televiziune şi film, iar acum se pregăteşte pentru rolul prim-ministrului Boc.

Bogdan Cotleţ - După teatru şi cinema, a trecut la televiziune: va fi adversarul de temut al lui Băsescu, Mircea Geoană.

Din culisele emisiunii, divertisul Silviu Petcu dezvăluie: "Show-ul se construieşte ca o casă: se "sapă" mai întâi fundaţia, adică se aleg ştirile cu potenţial distractiv - ce prostii au mai făcut politicienii în săptămâna care a trecut, ce poliţist a mai fost prins trecând pe "roşu", ce hoţ şi-a mai uitat buletinul la locul faptei etc. Apoi se ridică pereţii, deci ne apucăm de scris sceneta respectivă. Dacă e bună trece, dacă mai trebuie lucrată, se mai "ajustează". Şi ajungem la finisaje: gresie şi faianţă la glumele cu politică, să iasă mai strălucitoare, parchet pe jos, ca să nu alunecăm în vulgar, perdele la ferestre, să nu se uite paparazii înăuntru".

Citește și: