99 vizualizări 11 iun 2019

Într-o conferinţă de presă organizată marţi, Dominic Thiem a declarat că vrea să încheie conflictul iscat la turneul de Mare Şlem de la Paris. Austriacul a lăudat cariera impresionantă a Serenei Williams şi i-a propus americancei să joace la dublu mixt în viitorul apropiat: „Vreau să fie clar. Ceea ce a obţinut Serena în cariera sa este inimaginabil. Îmi pare rău pentru lucrurile care s-au întâmplat. Poate vom juca la dublu mixt la Wimbledon sau Open într-o zi".

Dominic Thiem (4 ATP) a ajuns până în finala de la Roland Garros, unde s-a văzut învins de Rafael Nadal. De partea cealaltă, Serena Williams a fost eliminată încă din turul al treilea.

Cum s-a produs conflictul

Învinsă în turul trei de la Roland Garros de mai tânăra sa conaţională, Sofia Kenin, Serena Williams, sportivă cu 23 de trofee de Mare Şlem în palmares, a vrut să intre val-vârtej la conferinţa de presă, neavând răbdare să aştepte nici măcar un minut. Problema cea mare: faptul că, în sala principală de conferinţe, Dominic Thiem, finalist în 2018, stătea de vorbă cu jurnaliştii.

La 20:30 ora locală, Serena s-a adresat reprezentantei WTA: "Puneţi-mă într-o sală mai mică, dar acum!". Situaţia a fost una cum nu se poate mai delicată. Interesul media pentru Serena, după o partidă pierdută, dar şi după un meci cu probleme, în care tribuna i-a fost potrivnică şi în timpul căreia s-au auzit multe huiduieli, era imens. Thiem însă adunase la conferinţă mulţi dintre jurnaliştii celor mai mari publicaţii, care, automat, s-ar fi prezentat şi la dialogul cu Williams. În plus, toate celelalte săli de conferinţe (de la 2 la 4 - a doua mai mică, o masă cu vreo 15 scaune şi două mese rotunde, cu pănă la cinci locuri) erau ocupate.

Agasată, Serena Williams a dat semnalul clar că părăseşte centrul de presă, s-a îndreptat spre scări şi a început să urce treptele. Un reprezentant WTA a oprit-o cu promtitudine, făcând-o pe sportiva în vârstă de 37 de ani să coboare din nou, însă o măsură a trebuit luată imediat.

Organizatorii turneului francez l-au anunţat pe austriac că trebuie să părăsească sala principală de conferinţe, iar acesta a rămas şocat şi s-a revoltat când i s-a spus că trebuie să îi facă loc Serenei Williams.

„Nu mai sunt un junior! N-am înţeles, sincer. Adică, ce dracu? Cred că e o glumă. Trebuie să plec din sală pentru că Serena îşi face apariţia? Atunci plec, nu mai stau”, a spus Thiem, vizibil iritat. Acestuia i se ceruse să meargă afară, într-o zonă dedicată interviurilor tv.

Citește și: