Florin Jinga
771 vizualizări 15 ian 2019

Donald Trump a ţinut să respecte o tradiţie a preşedinţilor SUA şi a chemat la Casa Albă echipa care a câştigat campionatul studenţesc de fotbal american. Nimic neobişnuit până aici. Doar că evenimentul are loc în timpul blocajului bugetar, iar asta a făcut ca evenimentul să aibă loc în condiţii speciale, informează Fox News

Mulţi dintre angajaţii Casei Albe sunt în concediu fără plată, inclusiv cei care se ocupă de mâncare. Aşă că Trump a cumpărat, din banii săi, pizza, hamburgeri şi cartofi prăjiţi. Produsele fast-food au fost servite pe farfurii de porţelan şi platouri de argint.

„Sunt toate mâncărurile noastre favorite. Sunt curios ce o să rămână la final, cred că nu o să mai fie prea multe. Am făcut asta din cauza blocajului”, a spus preşedintele SUA.

Liderul american a glumit, spunând că alternativa ar fi fost salate pregătite de Melania Trump şi Karen Pence. 

„Am avut tot ce vă place vouă şi îmi place şi mie. Sunt sigur că nu am fi putut găsi ceva mai bun. Nu-i aşa”, a declarat Donald Trump.

Întrebat despre mâncarea fast-food preferată, mogulul imobiliar a spus: „Dacă e americană, îmi place, tot ce este american". „Mai degrabă McDonald's sau Wendy's?" , a insistat un reporter. „Îi iubesc pe toţi", a răspuns liderul de la Casa Albă.

Discuţiile cu privire la buget între preşedintele american, care reclamă 5,7 miliarde de dolari în vederea finanţării unui zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii săi democraţi, sunt în impas.

Acest blocaj a provocat „shutdown"-ul, care a obligat numeroşi funcţionari federali, inclusiv unii care lucrează la Casa Albă, să rămână acasă, în contextul în care statul nu mai este în măsură să-i plătească.

Acest „shutdown", care durează de 24 de zile, este cel mai lung din istoria americană.

Foto: Hepta

Citește și: