Silviu Bănilă
1067 vizualizări 7 mar 2019

Jay Barrett, din West Haven, a fost externat pentru a beneficia de îngrijire paliativă, la domiciliul casei surorii sale cu orientare democrată, scrie presa americană.

Bărbatul suferă de fibroză chistică şi a vrut să vorbească la telefon cu Trump, înainte să moară, o dorinţă îndeplinită prin intermediul surorii sale, Bridgette Hoskie.

Barrett mai are şase luni de trăit, dar speră să prindă alegerile prezidenţiale din 2020.
 

Hoskie, membră a consiliului municipalităţii din West Haven, care se declară „100% democrată”, a lansat o campanie pe reţelele sociale pentru a îndeplini ultima dorinţă a fratelui său. La scurt timp, familia şi prietenii au început să scrie e-mail-uri cătr Casa Albă, pentru a obţine atenţia lui Trump.

 Eforturile lor au dat roade după ce muribundul de 44 de ani a fost sunat chiar de preşedintele Trump. „Domnule preşedinte, printre urcuşuri şi coborâşuri... şi ştiţi că au fost multe urcuşuri şi coborâşuri...eu vă susţin”, i-a zis Barrett lui Trump, potrivit New York Post.

Trump l-a numit pe Barrett „un campion”, precizând că-i va trimite personal o scrisoare. „Eşti genul meu de om, Jay... Sunt foarte mândru de tine. Mai vorbim, Jay, bine? Luptă în continuare. Amândoi luptăm”.
 

Barrett a mai spus că luni a fost sunat de fiul preşedintelui, Eric Trump şi un oficial al Departamentului de Dezvoltare Urbană, Lynne Patton.

„Eric Trump mi-a zis că se roagă pentru mine”, a declarat Barrett.

 Sâmbăta trecută, Patton a spus că merge în Connecticut, unde îi va oferi lui Barrett un cadou cu autograful lui Trump.

Barrett a votat cu Barack Obama în 2008, dar s-a declarat dezamăgit de politicile acestuia şi a constatat, în cele din urmă, că este republican, mizând pe politica lui Trump.

foto: Twitter / @libbyearle

Citește și: