45 vizualizări 26 feb 2008

Două maimuţe şi-au unit destinele într-un sat din India, sub privirile a 3.000 de consăteni şi ale propriilor stăpâni. Maimuţele, care până mai ieri erau ţinute în lanţ de către proprietarii lor, au urmat toate etapele ceremonialului hindus, notează BBC.

 „Mireasa”, pe numele său Jhumuri, a fost îmbrăcată într-un sari de cinci metri lungime şi ghirlande de flori. „Mirele”, o maimuţă de trei ani pe nume Manu, a fost dus într-o procesiune la templul din satul Ghanteswara, acompaniat de muzică asurzitoare, dansuri şi artificii. Ceremonia s-a desfăşurat după tipicul hindus, preotul Daitari Dash declarând că a fost o „experienţă unică. A fost pentru prima dată când am oficiat o căsătorie între două animale, dar am urmat toate ritualurile, ca şi cum ar fi fost vorba de oameni”.

Oaspeţii la nunta neobişnuită au fost părtaşi la un adevărat ospăţ, cu orez, linte, legume, peşte şi dulciuri. Maimuţele proaspăt căsătorite au fost copleşite cu cadouri de către invitaţi, în special banane şi nuci de cocos, însă mireasa a primit un colier de aur de la un bărbat mai generos.  (A.I.)

 

Citește și: