105 vizualizări 9 aug 2010

Oricât de periculos ar suna la prima vedere, "Naşa" este o comedie de familie. Jennifer este o americancă frumoasă stabilită în România, cu o carieră de profesoară de literatură la Şcoala Americană din Bucureşti. Este căsătorită cu Radu Prodan, un respectat finanţist român, şi au un băiat de 10 ani, extrem de inteligent, David.

Într-o zi, în timpul unui botez la care participă în calitate de naşă, poliţia năvăleşte în biserică şi îl arestează pe soţul ei. Cu această ocazie, Jennifer află că "respectabila" afacere a lui Radu constă, de fapt, în spălare de bani pentru un temut mafiot local, Spanu - The Madfather.

Aşa se face că Jennifer se trezeşte prinsă într-o poveste cu mafioţi adevăraţi, cum nu văzuse până atunci decât în filme. Mai mult, restricţiile judecătoreşti emise pe numele său o impiedică să iasă din ţară, şi, în plus, nici nu este ferm convinsă de vinovăţia soţului ei. Singura soluţie pe care o găseşte pentru a-şi salva familia este să îşi formeze propria sa "familie mafiotă" şi să contracareze astfel acţiunile duşmanului lor, Spanu.

Filmările vor dura trei săptămâni

Pentru ca eroina să vorbească engleza ca pe apă, producătorii au apelat la o actriţă americană, Whitney Anderson, care a jucat în mai multe episoade din CSI, în seria Veronica Mars sau Bones. Ea face familie în film cu Dragoş Bucur, care joacă în rolul soţului Radu Prodan, şi echipă cu Răzvan Vasilescu, în rolul avocatului familiei, Nicu Sorescu. David, copilul familiei Prodan, va fi interpretat de Ştefan Iancu

Prima zi de filmare a avut loc în studiourile MediaPro de la Buftea şi i-a reunit pe Whitney Anderson, Ştefan Iancu, Dan Astilean, Doru Cătănescu, Marian Negrescu, Florentin Roman şi David Puşcaş, fiul Luminiţei Anghel, care îl interpretează pe Ahmed, colegul de bancă arab al lui David Prodan.

Filmările vor dura trei săptămâni şi vor avea loc în diferite locuri din Bucureşti şi în studiourile MediaPro din Buftea, lansarea în cinematografe fiind programată pentru luna februarie a anului viitor.
Scenariul filmului, semnat de Tudor Voican şi Viorel Mihalcea, a câştigat concursul Centrului Naţional al Cinematografiei din 2006.

Lungmetrajul marchează debutul regizoral al lui Virgil Nicolaescu, care va beneficia de sprijinul regizorului Jesus del Cerro, aflat deja la al cincilea proiect alături de MediaPro Pictures, de această dată în calitate de producător artistic. Cei doi fac echipă din 2008, Virgil fiindu-i asistent spaniolului la trei proiecte - "Contra Timp 1", "Contra Timp 2" şi "Ho Ho Ho". Echipa va fi coordonată de producătorii Alma Sârbu şi Patricia Poienaru.

Citește și: