1585 vizualizări 12 iun 2016
Un top alcătuit de Ford prezintă „Cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa”. Renumitul jurnalist auto Steve Sutcliffe a mers prin România, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania  pentru a găsi cele mai spectaculoase rute.
 
Transfăgărăşanul se află şi el în top, având o lungime de 330 kilometri, peste 100 de curbe periculoase şi oferind unele dintre cele mai grozave privelişti din Europa.

 
Rutele au fost clasificate în funcţie de factorul „senzaţie”, suprafaţa drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj şi, nu în ultimul rând, mâncarea şi băutura specifice la nivel local. Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri în 12 luni pentru a identifica aceste trasee.
 
"Nu a fost o simplă căutare a celor mai bune drumuri. Au contat calitatea suprafeţei drumului, capacitatea de a oferi senzaţii tari, accesibilitatea, ospitalitatea, decorul, dar şi mâncare şi băutură ", a spus Sutcliffe.
 
"În anumite privinţe, ar fi frumos să păstrăm aceste informaţii doar pentru noi. Dar când drumurile sunt atât de bune informaţia trebuie împărtăşită ", a adăugat el.
 
Inginerii companiei de automobile conduc periodic pe cele mai bune drumuri de pe continent pentru a testa diverse modele în medii sau locaţii inedite, notează Carnmew.com.
 
Celelalte cinci drumuri evidenţiate în videoclipuri sunt: 
 
Blakey Ridge -  Marea Britanie
C462 - Catolonia - Spania
D526 şi D926 - Alpii francezi 
B500 - Autostrada Pădurea Neagră din Germania 
MA10 "Mountain Road", în Mallorca
 
 
 

 

 

 

Citește și: