Laura Cojocaru
3130 vizualizări 14 feb 2019

Consiliul Naţional al Audiovizualului are pe ordinea de zi a şedinţei de joi retragerea licenţei MTV România, din portofoliul Pro TV. 

Pro TV a anunţat recent că operaţiunile MTV se întorc la licenţiator, Viacom International Media Networks, iar publicitatea pentru varianta internaţională a MTV va fi vândută în România, de la 1 martie, de regia Thematic Channel, scrie paginademedia.ro.

MTV România este un canal de televiziune privat specializat pe emisiuni muzicale. A fost lansat pe 15 iunie 2002, când a preluat licenţa audioviziuală folosită până în acel moment de MCM România, versiunea românească a postului francez de muzică MCM.

Pe 18 decembrie 2007, Pro TV SA (acum SRL) a preluat licenţa MTV România de la compania Music Television System SRL din Bucureşti, după ce a semnat un contract cu Viacom International Media Networks din Londra.

De la data de 8 martie 2016 MTV România nu mai este recepţionată pe reţeaua de televiziune Digi TV şi de atunci acesta a dispărut 50% din suprafaţa României.

În ultimii ani, MTV România n-a mai intrat în măsurătorile de audienţă şi nici nu a mai vândut publicitate. 

 

Citește și: