Florin Jinga
551 vizualizări 23 ian 2019

Noul organism va fi condus de Jan Stern şi va fi compus din reprezentanţi ai districtului 1 din Praga în centrul istoric şi ai poliţiei municipale, informează agenţia Xinhua.

Printre cele mai importante sarcini ale comisiei se numără rezolvarea plângerilor legate de zgomotul de la baruri şi restaurante, dar şi promovarea unei vieţi de noapte sigure şi vibrante, care aduce beneficii atât întreprinzătorilor, cât şi cehilor.

Jan Stern, cofondator şi operator al unui centru cultural, este unul dintre iniţiatorii ideii creării unei echipe ce va avea ca misiune gestionarea problemelor nocturne ale capitalei.

Pentru îndeplinirea acestor sarcini, echipa va elabora o serie de măsuri pe termen scurt şi lung, precizează sursa citată.

A fost decisă deja prima măsură. Primul pas va fi majorarea numărului de agenţi de poliţie prezenţi în zonele cele mai afectate de probleme pe timpul nopţii, în care locuitorii reclamă că nu se pot odihni.

Următorul pas va fi emiterea unei directive care va permite districtelor capitalei să stabilească ore de închidere ale localurilor în anumite zone.Comisia se va angaja, de asemenea, în comunicarea sistematică cu reprezentanţii cluburilor de noapte şi organizatorii evenimentelor culturale importante în vederea consolidării autoreglementării, au precizat autorităţile.

Praga este al doilea oraş european cu primar de noapte. Amsterdam are un astfel de primar încă din 2014.

Foto: Hepta

Citește și: