Diana MARCU
2759 vizualizări 27 mai 2012

MANDINGA revine în Azerbaijan, iar piesa Zaleilah se va auzi din nou la Baku peste nici o lună de zile. Potrivit managerului trupei, Sergiu Stoiadin, artiştii din România au fost invitaţi să participe la un concert în capitala ţării, la invitaţia Fundaţiei Preşedintelui ţării.

“Vom reveni la Baku pe 19 iunie,  la un concert organizat de Fundaţia Preşedintelui Azerbaijanului. Din 42 de ţări prezente în acest an la EUROVISION, doar România a fost invitată să participle la acest show, semn că le-am plăcut foarte mult”, a declarat Stoiadin pentru gândul. 

Mai mult, acesta spune şi că piesa Zaleilah, este numărul 1 în Azerbaijan auzindu-se peste tot.

"Aşteptările noastre au fost mari. Nu ne gândeam că nu vom prinde top 10", a mai spus Stoiadin referindu-se la locul cu care România a încheiat Eurovision  Song Contest  - 12, cu 71 de puncte.

"Nu ne explicăm acest fapt", mai spune managerul trupei, afirmând că Eurovision este un concurs în care contează mai puţin muzica. "Deşi România a fost cotată în premiera  de casele de pariuri, ca fiind una dintre favorite, ocupând locul 5 sau 6 în clasamente, nu ne explicăm locul 12. Aveam toate atuurile. Presiunea a fost imensă, Elena a cântat bine, suntem supăraţi", explică Stoiadin înainte de a concluziona: "Eurovision e un concurs, dar unul la care contează mai puţin muzica".

Tot el vorbeşte şi de modul în care s-a votat: "Sunt 20 de ţări care nu ne-au dat niciun punct", dar apreciază clasarea Suediei pe primul loc în clasament. "Clar, Suedia a luat Eurovisionul pe merit", spune acesta.  

România, calificată în finală din poziţia a treia (după Rusia şi Albania, conform votului juriului de specialitate şi al televotingului din prima semifinală), a încheiat Eurovision  Song Contest pe locul 12, cu 71 de puncte. Piesa ”Zaleilah” interpretată de  MANDINGA a primit 12 puncte doar din Moldova şi 10 doar din Spania. Bulgaria, Ungaria şi Ucraina nu au acordat României niciun punct.

Competiţia a fost câştigată, pentru a cincea oară, de Suedia, cu 372 de puncte. Pe următoarele locuri s-au clasat  Rusia (259 puncte) – un proiect reuşit, dovadă că circul contează, potrivit lui Sergiu Stoiadin şi Serbia (214). Ţări considerate forţe în domeniul muzicii, precum Marea Britanie, Franţa şi Grecia, au fost lăsate în urmă de România. Finala Eurovision 2012 s-a desfăurat la Baku Crystal Hall, din capitala Azerbaidjanului, în faţa a 25.000 de spectatori.

 

Citește și: