Laura HOLBAN
734 vizualizări 11 apr 2011

Programele de televiziune cu conţinut sexual explicit şi campaniile publicitare la îmbrăcăminte pentru adulţi îi forţează pe copii să se maturizeze mult mai devreme. Acestea sunt concluziile unui studiu aplicat unui număr de părinţi de către Ministerului Educaţiei din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

De asemenea, serialele de televiziune şi reality-show-urile sunt "vinovate" de aceste atitudini resimţite în cazul copiilor.

Nouă din zece părinţi consideră că programele tv îi presează pe copiii lor să se comporte mai matur decât vârsta pe care o au. De altfel, cinci din zece părinţi spun că marcarea programelor dedicate unei alte categorii de vârstă nu este o piedică adevărată în calea vizionării lor de către oricine.

Una dintre imaginile din catalogul de modă Jack Wills care a fost banat săptămâna trecută de către Advertising Strandards Authority

41% dintre părinţii chestionaţi susţin că au văzut programe cu conţinut explicit şi înainte de ora la care se trece la grila de seară. 40% au răspuns că au văzut pe stradă, alături de copiii lor, reclame care ar trebui restricţionate.

Conform studiului, părinţii chestionaţi se tem că nu îşi pot creşte copiii cum vor din cauza acestor programe tv şi a reclamelor mult prea explicite. "Părinţii ne comunică fără ocolişuri că sunt îngrijoraţi deoarece copiii lor se maturizează prea repede din cauza presiunilor din jur. Este clar că grijile lor au fost provocate de experienţa de zi cu zi şi nu din principii de morală duse la extrem", a povestit Reg Bailey, care conduce un studiu independent despre comercializarea şi sexualizarea imaginii copiilor în publicitate.

Studiul vine la o săptămână după ce brandul britanic de modă Jack Wills a fost acuzat că a depăşit limitele decenţei.

Citește și: