5928 vizualizări 11 sep 2011

În ediţia "Happy Hour" de luni, 12 septembrie, Cătălin Măruţă se întâlneşte cu cea de-a doua soţie a marelui actor Toma Caragiu, cea pe care acesta a considerat-o până în ultima clipă de viaţă marea sa dragoste. Elena Caragiu a venit din SUA şi va spune luni la "Happy Hour" o poveste de viaţă uluitoare.

Elena şi Toma Caragiu au trăit o iubire frumoasă, curmată însă de tragedia provocată de cutremurul din 1977. S-au cunoscut pe vremea când maestrul Caragiu era căsătorit cu altă femeie, însă destinul a făcut ca ei doi să se îndrăgostească nebuneşte. În 1964 s-au căsătorit şi au trăit împreună 14 ani. Povestea lor de dragoste a stat parcă sub semnul magiei tot timpul: chiar înainte să o cunoască, o ghicitoare i-a prezis marelui Toma Caragiu că in viaţa sa va apărea o femeie pe nume Elena, care va fi marea sa dragoste şi cu care va convieţui timp de 14 ani, după care în existenţa sa va avea loc o prăbuşire.

Urmărit de această previziune, Toma Caragiu a evitat de câte ori a putut să călătoreasca cu avionul. Pe 4 martie 1977 însa, în timpul nemilosul cutremur care a zguduit Bucureltiul, Toma Caragiu şi-a găsit moartea. Cu sufletul sfâşiat, Elena Caragiu şi-a căutat soţul printre dărâmături timp de o săptămână.

Pentru că nu a putut suporta durerea provocată de pierderea soţului, Elena a fugit în Statele Unite şi, timp de 30 de ani nu a mai călcat prin ţară. S-a implicat în diverse proiecte artistice pentru comunitatea de români de îşi doreşte să poată deschide aici o casă memorială Toma Caragiu.

Citește și: