Mădălina CHIŢU
6910 vizualizări 24 dec 2013

Elena Lasconi este câştigătoarea show-ului MASTERCHEF, Proba celebrităţii. Pe lânga laudele şi aprecierile juraţilor, Elena Lasconi a câştigat la MASTERCHEF, Proba celebrităţii, atât marele trofeu, cât şi premiul pus în joc.

Jumătate din suma câştigată de Elena Lasconi la MASTERCHEF, Proba celebrităţii, va merge către copiii din programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, implementat de Asociaţia OvidiuRo. 

Emoţiile s-au încins de-a dreptul în finala MASTERCHEF, Proba celebrităţii, mai ales că, aflaţi la un pas de câştigarea titlului, cele trei vedete care au ajuns pe podium – Elena Lasconi, Pacha Man şi Don Baxter – au sperat până în ultima clipă că vor avea platingul norocos.

Juraţii au ales-o însă pe Elena Lasconi drept câştigătoarea de la MASTERCHEF, Proba celebrităţii. “Nu-mi vine să cred”, a exclamat aceasta copleştită de emoţie, la scurt timp după ce chef Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu au anunţat care este verdictul lor.

“Nu sunt cuvinte în limba română să descrie ce înseamnă pentru mine faptul că am participat la MASTERCHEF. Sunt chiar fericită, e senzaţional, n-am fost niciodată atât de fericită pentru propria mea realizare”, a mai spus aceasta.

Elena a mizat în proba finală pe un desert simplu, o prăjitură cu ciocolată după o reţetă personalizata.

La rândul său, Don Baxter a ales să prepare un plating pe bază de carne de vită, ingredient la care a excelat pe tot parcursul competiţiei şi care i-a adus laude din partea celor trei jurati. Pacha Man, însă, s-a prezentat în finală cu o farfurie pe cât de simplă, pe atât de gustoasă: un peşte cu piure de ţelina.

Pacha Man a ocupat locul 2 la MASTERCHEF, Proba celebrităţii

Deşi toate cele trei farfurii au fost apreciate de juraţii ca fiind simple, dar gustoase, câştigător a fost desertul Elenei care i-a îndulcit pe toţi trei chefi în egală masura şi i-a determinat să o declare câştigătoare. “Nu mă asteptam în nici un caz ca dintre toate vedetele, cei trei finalisti să fie Pacha, Baxter şi Elena Lasconi”, a mărturisit Florin Dumitrescu.

Şi pentru Pacha Man, cel care s-a clasat pe locul al doilea, această performanţă are o mare însemnătate. “Pot să vă spun că pentru mine MASTERCHEF înseamnă foarte mult şi nu mă aşteptam să ajung până aici. MASTERCHEF m-a scos din monotonie, m-a ajutat să mă pun pe picioare din nou. E o lecţie bună de viaţă pentru mine, pentru toţi”, a spus acesta.

Până la proba finală însă, cele opt vedete intrate în ultimele două ediţii MASTERCHEF, Proba celebrităţii au avut de trecut mai multe probe eliminatorii. Echipa roşie formată din Elena Lasconi, Jojo, Laura Cosoi şi Alex Dima, care a pierdut proba de gătit în aer liber pe malul lacului din Buftea, a intrat luni seara la testul sub presiune: un test care i-a provocat nu numai să gătească dupa o serie de fotografii cu platinguri pe care să le reproducă aidoma, ci şi să meargp cu taxiul până la un hypermarket din Capitală, să îşi facă singuri cumpărăturile şi să se încadreze într-o sumă fixă de bani.

Proba s-a dovedit a fi o adevărată cursă nebunească, pe care la final au pierdut-o Laura Cosoi şi Jojo. Aşa se face că din acel moment finaliştii Alex Dima, Cătălin Josan, Elena Lasconi, Pacha Man, Don Baxter şi Gabriela Irimia au simţit din plin bucuria de a fi ajuns în finală, dar şi presiunea imensă a acestei etape din concurs. 

Din 6 concurenţii au rămas 4 la finalul ediţiei de luni, 23 decembrie, după ce Laura Cosoi şi Jojo au fost rugate de juraţi să aleagă dintr-o listă dată ce să gătească fiecare în parte. La final, cei care au plecat acasă au fost Alex Dima şi Gabriela Irimia.

Proba finală: concurenţii au trebuit să gătească pentru copiii de la asociaţia OvidiuRo

Astfel că marţi, 24 decembrie, MASTERCHEF, Proba celebrităţii s-a deschis cu patru concurenţi: Cătălin Josan, Elena Lasconi, Don Baxter şi Pacha Man. Spre surprinderea lor, juraţii i-au invitat în bucătărie pe ceilalţi eliminaţi – Jojo, Laura Cosoi, Alex Dima şi Gabi Irimia pentru a-i ajuta pe cei patru să gătească pentru copiii aflaţi în programul Asociaţiei OvidiuRo şi sosiţi pe platourile din Buftea. Înainte de a se apuca de treabă, cei trei juraţi au ţinut să îi felicite pe ultimii patru rămaşi în cursa pentru titlul de MASTERCHEF pentru că sunt, în opinia lor, cei mai buni patru din toate cele trei sezoane de până acum.

Bucuroşi că pot găti din suflet pentru copii, concurenţii au încercat să stabilească împreună cu aceştia un meniu atrăgător şi gustos şi care, în acelaşi timp, să fie pe placul micuţilor. Proba nu a fost lipsită de presiune, mai ales că Josan a întâmpinat greutăţi în prepararea blatului pentru pizza, iar Don Baxter a reuşit să dea foc unei crătiţi vărsând ulei încins pe flacără. Juraţii au fost însă mulţumiţi de faptul că Pacha Man a ales platinguri sănătoase pentru copii, iar chef Florin a ţinut să-i spună că dintre toţi a muncit cel mai mult şi pentru asta îi strânge mâna. La rândul său, chef Scărlatescu a felicitat-o pe Elena Lasconi spunâdu-i că în trei sezoane nu a mâncat cu atâta poftă.

Pentru Elena Lasconi victoria a fost una plină de bucurie, dar şi emoţie fără margini. “Până să se anunţe că sunt câştigătoare am crezut că leşin de vreo câteva ori. Îmi aduc aminte că în momentul în care am rămas doar cu Pacha încercam să mă apropii de el ca să-l apuc de mână, să mă sprinjin, că nu mă mai ţineau picioarele, dar nu am reuşit să fac asta. A fost cel mai tensionat moment din viaţa mea. După ce au anunţat, am început să tremur din toate încheieturile. Pur şi simplu nu puteam să-mi controlez corpul. Mi se blocaseră şi maxilarele. Doamne, a fost incredibil! Iar reacţia colegilor m-a dat gata pur şi simplu. Mi s-a părut grozav să îi vad pe toţi cum se ‘aruncă’ cu braţele deschise asupra mea şi cum mă strângeau la piept. A fost, cum să zic, o altă confirmare a faptului că am fost recunoscută ca fiind profesionistă. Uau! N-am mai trăit aşa ceva!”, a declarat Elena Lasconi, câştigătoarea de la MASTERCHEF, Proba Celebrităţii.

ProTv dă startul pentru cel de-al patrulea sezon MASTERCHEF. Aşa se face că bucătarii amatori care au peste 18 ani şi care sunt pregătiţi să-i dea gata pe juraţii MASTERCHEF sunt aşteptaţi să intre pe pagina dedicata înscrierii, http://concurs.protv.ro/masterchef/, să completeze formularul online de înscriere şi să fie astfel cu un pas mai aproape de preselecţie. Condiţiile de participare pot fi accesate la urmatorul link, disponibil şi pe pagina formularului de înscriere: http://assets.protv.ro/assets/regulamente/tos_masterchef.pdf.

Citește și: