6041 vizualizări 24 mai 2015

Câteva zeci de persoane au participat la o ceremonie în care fostul premier Emil Boc, primarul Clujului, a dezvelit statuia maimuţei Nelson, reprezentarea unei jucării foarte populare în SUA.

Evenimentul a avut loc cu ocazia înfrăţirii Clujului cu oraşul american Rockford, Illinois, locul în care maimuţa Nelson a fost inventată, în urmă cu aproape 150 de ani.

Foto: Ziardecluj.ro

La ceremonie s-a cântat imnul României, iar Bill Witcher, preşedintele Comisiei Oraşelor Înfrăţite cu Rockford, a vorbit depsre maimuţa Nelson, jucăria umplută cu şosete, şi cum a devenit ea emblema oraşului Rockford, relatează ziardecluj.ro. Statuia a fost donată de americani, fiind creată de doi elevi clujeni care în 2010 au vizitat oraşul Rockford şi între timp au devenit studenţi la arhitectură.

Foto: Ziardecluj.ro

Emil Boc a explicat că statuia se află pe Aleea oraşelor înfrăţite cu Clujul. „Este fructul unei colaborări de peste 10 ani. Am început procedurile de înfrăţire în 2005 şi am avut multiple schimburi culturale, universitare, economice care se finalizează inclusiv prin prezenţa unui momument, sau prin prezenţa oraşului Rockford aici. Este expresia relatiilor economice pe care municipiul nostru le are”, a spus Emil Boc.

Foto: Ziardecluj.ro

Citește și: