Florin Jinga
1554 vizualizări 19 dec 2018

Incidentul s-a petrecut într-o parohie din Chieti, un oraş din centrul Italiei. După slujbă, toţi enoriaşii erau confuzi, dar nu înţelegeau motivul. Rezultatul examenelor medicale i-a lăsat mască pe pacienţi, pe medici, dar şi pe jurnaliştii care au făcut publică povestea: cu toţii au fost intoxicaţi cu marijuana. Deşi pare greu de crezut, oamenii au fost drogaţi fără să ştie, informează il Giornale.it.

Puşi pe şotii, câţiva tineri au înlocuit tămâia cu marijuana înainte de slujbă. Când preotul a aprins substanţa, biserica s-a umplut de fum şi toţi cei prezenţi au început să se poarte ciudat. Starea lor de sănătate este bună, iar tinerii glumeţi sunt căutaţi acum în tot oraşul, pentru a da explicaţii în faţa carabinierilor.

Efectele marijuanei

Starea de inerţie fizică şi psihică indusă de marijuana este dată de o substanţă chimică numită tetrahidrocanabinol (THC) care inhibă centrii nervoşi. Printre efectele negative ale marijuanei se numără blocarea formării de amintiri.

Consumul de marijuana afectează totodată echilibrul, postura, capacitatea de coordonare şi timpul de reacţie. Acesta măreşte riscul de a suferi de depresie, cu precădere în cazul tinerilor care sunt predispuşi la astfel de afecţiuni.

Foto: Hepta

Citește și: