970 vizualizări 29 dec 2017

Interesul pentru rămăşiţele celui mai mare dezastru maritim al secolului XX a rămas unul crescut şi s-a amplificat acum 32 de ani, după ce Robert Ballard şi echipa sa au descoperit epava vasului. Totuşi, aceasta ar putea fi una dintre ultimele oportunităţi de a vizita celebrul vapor de croazieră. Un studiu din anul 2016 a arătat că o bacterie descoperită relativ recent ar putea devora tot ce a mai rămas din epavă într-un termen de 15, 20 de ani. 

Călătoria exclusivistă oferită de Blue Marble Private începe din Newfoundland, Canada, vizitatorii fiind transportaţi într-un submersibil din fibră de titan şi carbon la locul în care a naufragiat vasul, la peste două mile adâncime în Oceanul Atlantic. 

Locurile pentru primul voiaj sunt deja epuizate, cu toate că experienţa ajunge la un cost final de 105.129 de dolari de persoană, echivalentul a 4.350 de dolari din momentul inaugurării Titanicului. 

Ce primeşti pentru această sumă? În primul rând, o titulatură destul de pretenţioasă. Odată ajuns în această călătorie, nu te mai numeşti turist, ci "mission specialist", cu rolul de a asista echiăa de expediţie de-a lungul întregii experienţe. Vei beneficia şi de trei zile în care poţi să înoţi şi să faci scufundări, în serii de câte trei ore şi vei avea şi oportunitatea de a zări flora şi fauna ciudată, dar minunată. 

 

Citește și: