Mădălina CHIŢU
2081 vizualizări 13 aug 2014

Epilarea cu zahăr este recomandată persoanelor care au pielea sensibilă, spun specialiştii în cosmetică. Proaspăt introdusă în saloanele de înfrumuseţare corporală, epilarea cu zahăr este diferită de cea clasică, cu ceară. Pasta de zahăr se aplică în sensul invers creşterii firului de păr şi se smulge în direcţia opusă. Metoda este una igienică, nu este fierbinte, se curăţă foarte uşor, cu apă călduţă, zahărul fiind solubil în apă. Pasta de zahăr folosită pentru epilare conţine numai ingrediente naturale (apă, zahăr şi suc de lămâie).

Un mare avantaj al acestei metode de epilare constă în faptul că prin epilarea cu zahăr pot fi înlăturate chiar şi cele mai scurte fire de păr.

“Epilare cu zahăr a devenit una dintre cele mai comode şi igienice modalităţi de îndepărtare a părului nedorit. Metoda poate fi folosită şi de cei care suferă de eczemă, vene inestetice, psoriazis şi se poate realiza pe orice tip de piele, pe diferite texturi ale firului de păr şi genuri biologice”, a declarat Aura Manole, manager la o clinică de înfrumuseţare din Constanţa.

Epilarea cu zahăr poate fi folosită şi pe post de tratament a foliculitei. „Cu două-trei zile înainte de epilare recomandăm clientelor noastre să îşi facă acasă un gomaj cu zahăr şi ulei de măsline. Acest tratament va face epilarea cu zahăr mult mai eficientă. Odată cu trecerea timpului firul de păr devine mai subţire şi creşte mai greu”, a mai spus Aura Manole.

O şedinţă de epilat total costă 110 lei, pachetul include mâini, picioare, axilă şi inghinal.

Citește și: