Alexandru Voiculescu
670 vizualizări 29 oct 2017

Aceste acţiuni au avut loc în timpul unei singure lupte care s-a întins pe mai multe zile, iar Adkins a omorât peste 170 de inamici şi a reuşit să scape cu viaţă, scrie War History Online.

În ciuda acestor fapte a primit doar Crucea pentru Distincţie în Serviciu (Distinguished Service Cross), a doua medalie ca importanţă în Statele Unite, după Medalia de Onoare. Totuşi, după o revizuire a distincţiilor primite în trecut, s-a ajuns la concluzia normală că faptele lui Adkins sunt mult dincolo de îndatoririle sale şi mult peste Crucea pentru Distincţie în Serviciu.

Nu avea în plan urmarea unei cariere militare

Bennie Adkins s-a născut în 1934 într-un oraş mic numit Waurika din Oklahoma. Adkins nu avea în plan urmarea unei cariere militare. A încercat facultatea, dar cu atât de multe fete frumoase în jur, aşa cum a descris, nu se descurca prea bine. A renunţat în 1956 şi a fost luat în armată următorul an. Aici, Adkins şi-a găsit vocaţia, deşi CV-ul lui  de luptător în trupele speciale începe cu sarcina de textier într-o unitate din Germania.

Din Germania, a fost transferat ulterior la a doua divizie de infanterie, unde s-a oferit ca voluntar pentru trupele speciale, după ce a fost instruit ca paraşutist.

Adkins a fost în trupele speciale timp de 13 ani, cu diverse grupuri, în trei ocazii diferite în Vietnam: în 1963, 1966 şi 1971. Deşi fără îndoială şi-a făcut datoria în toate cele trei, perioada din 1966 merită mai multă atenţie, cu precădere 72 de ore din această perioadă.

Adkins se găsea împreună cu grupul 5 de Forţe Speciale în baza ”A Shau”, care era într-o poziţie strategică lângă Drumul Ho Chi Minh şi a fost folosit pentru a transporta soldaţi sud-vietnamezi. Se găseau doar 15 membri ai trupelor speciale care apărau baza şi câteva sute de sud-vietnamezi.

Citeşte continuarea pe Descoperă

Citește și: