Silviu Bănilă
263 vizualizări 23 nov 2018

„Copiii sunt victime ale violenţei absurde a celor care deţin arme”, scria Sandra în eseu. Luni seară, adolescenta a fost ucisă în timp ce se afla acasă cu familia.

„Sandra nu a meritat aşa ceva. A fost o persoană fascinantă. Atât de inteligentă. Atât de frumoasă şi plină de viaţă”, a declarat Tatiana Ingram, sora victimei, pentru postul local WISN 12, citat de Huffington Post.

 În 2016, Parks a scris eseul „Adevărul nostru”, câştigând locul III la un concurs de scrieri literare, denumit Martin Luther King Jr.

Parks, care era clasa a şasea, a citit un fragment din eseu la Wisconsin Public Radio, în 2017.

„Trebuie să ne rescriem povestea, astfel încât credinţa şi speranţa să existe pentru o zi de mâine mai bună, totul depinde de noi, de cum acţionăm”, a declarat tânăra în direct la radio.

Primarul din Milwaukee, Tom Barrett, a deplâns violenţa cauzată de arme în oraş şi în SUA. „Este pură nebunie. Nu o să rezolvăm niciodată nimic cu ajutorul armelor. Nu o să îndrepţi lucrurile cu ajutorul armelor. Dar vedem tot mai des asta la noi în ţară”.

 „Poliţia din Milwaukee investighează o crimă petrecută luni, 19 noiembrie 2018, în jurul orei locale 7:47 PM, în cartierul 2700 din North 13th St. Victima, o fată de 13 ani, a fost împuşcată în locuinţa ei şi a murit la faţa locului”, anunţă poliţia din Milwaukee.

Poliţiştii au anunţat reţinerea unui suspect în vârstă de 26 de ani, în cazul uciderii fetei de 13 ani.

Nu se ştie exact dacă autorul sau autorii crimei au vizat casa respectivă. Miercuri, procurorii din Milwaukee au pus sub acuzare doi bărbaţi, în legătură cu această crimă.

Mama copilului ucis, Bernice Parks, a declarat că fiica ei a fost „tot ce această lume nu este”. „Fata mea nu era violentă. Fetei mele nu îi plăcea violenţa”, a declarat femeia. „Toţi cei pe care îi cunoştea, care ajungeau în calea ei, pe toţi îi făcea fericiţi”.

Citește și: