4893 vizualizări 26 aug 2014

”Beneficiile mâncării bio, în comparaţie cu cea non-bio reprezintă un subiect fierbinte de mulţi ani. Un studiu recent arată că fructele, legumele şi cerealele bio conţin mai mulţi antioxidanti şi mai puţine pesticide decât cele cultivate în mod convenţional. Cu toate acestea, diferenţele sunt mici şi este puţin probabil să aibă un impact semnificativ asupra sănătăţii”, susţine Sara Stanner, în The Telegraph.

Chiar dacă numărul de reziduuri provenind de la pesticide era mai redus în recoltele organice, nivelurile raportate atât la legumele bio cât şi la cele cultivate în mod convenţional au fost mult sub normele legale în vigoare, mai spune nutriţionista.

„Sunt extrem de multe dovezi care arată că o dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu scăderea riscului de a dezvolta boli grave, precum cancerul şi afecţiunile cardiace, iar în ceea ce priveşte sănătatea, mesajul principal este acela că ar trebui să mănânci mai multe fructe şi legume şi mai multă carne slabă, decât să te îngrijorezi prea mult cu privire la metoda de cultivare”, crede Sara Stanner.

 

Citește și: