Raluca ION
5237 vizualizări 21 mai 2012

Rusia a trimis la EUROVISION 2012, o trupă de bunicuţe din munţii Ural. BURANOVSKIYE BABUSHKI sunt 10 bătrânici îmbrăcate în costume tradiţionale din republica Udmurtia, care i-au cucerit atât pe ruşi la selecţia naţională, cât şi pe jurnaliştii străini care le-au văzut la repetiţiile pentru Eurovision. Din cele 10, doar 8 au fost atât de în putere încât să călătorească până în Azerbaidjan, iar din cele 8 numai 6 vor urca pe scena EUROVISION de la Baku - numărul maxim de membri ai unei trupe permis de regulamentul concursului. Atât la casele de pariuri, cât şi în topul jurnaliştilor străini, Buranovskiye Babushki sunt pe primul loc, cu piesa "Party for Everybody", urmate fiind îndeaproape de trupa MANDINGA.

Bunicuţele trăiesc în satul Buranovo, din regiunea Malopurginsky, iar cea mai în vârstă dintre ele va împlini 77 de ani în toamnă. Ele au devenit cunoscute în 2008, când o televiziune a difuzat un reportaj despre performanţele lor pe scenă, şi au debutat la Eurovision în 2010, când au ajuns pe locul al treilea în finala naţională din Rusia. Au apărut apoi în nenumărate show-uri de televiziune şi concerte, au cântat la un festival cu 200.000 de spectatori, au urcat pe aceeaşi scenă cu Jose Carreras şi Emir Kusturica şi au fost în turneu în Estonia şi în Franţa.

Când nu cântă, bunicuţele au grijă de gospodărie şi coc prăjituri. Au copt prăjituri şi la repetiţii, unde au adus pe scenă un cuptor, dar şi pentru jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă. Membrele trupei poartă costume populare făcute de mamele şi bunicile lor şi pantofi tradiţionali confecţionaţi de soţul uneia dintre ele. “Nu este cel mai important lucru să câştigăm, important este să participăm”, au spus bunicuţele. Ekaterina Orlova, şefa delegaţiei Rusiei, a declarat pentru Eurovision: “Sunt atât de drăguţe, exact ca bunica mea. Îmi place să lucrez cu ele, este foarte uşor. Nu au niciun fel de cereri, nu vor nimic. Cred că mulţi şefi de delegaţii mă invidiază”, a spus ea.

Gândul transmite EUROVISION 2012 LIVE TEXT.

Citește și: