Ştefan Horobeţ
2619 vizualizări 26 mai 2012

Pasha Parfeny este reprezentantul Moldovei la EUROVISION 2012. Pe numele său real Pavel Parfeny, artistul s-a calificat în FINALĂ din prima semifinală, cea în care a participat şi MANDINGA, cu melodia LĂUTAR.

Pasha s-a născut pe 30 mai 1986 şi şi-a început cariera muzicală la şapte ani, când a început să studieze pianul. A urmat mai multe şcoli de muzică devenind ulterior compozitor şi vocalist. De altfel, el este cel care a scris versurile şi a compus melodia pentru EUROVISION 2012.De-a lungul carierei sale, Pasha Parfeny a participat la multe festivale naţionale şi internaţionale, reuşind de cele mai multe ori să se claseze pe primul loc. Iubitorii muzicii din România îl cunosc pe reprezentantulMoldovei din 2009, când a participat la festivalul de la Mamaia, unde a ocupat primul loc la secţiunea creaţie cu melodia You Do Not See The Sky.

Fanii care comentează melodiile artistului postate pe youtube se întreabă, în glumă, dacă unul dintre celebrii actori, Colin Farrell şi Edward Norton, s-a apucat de cântat. Pasha le-a transmis acestora, prin intermediul oraganizatorilor EUROVISION 2012, să se uite la FINALĂ pentru a-şi da seama cine este cu adevarat pe scenă.


sursa foto: eurovision.tv

Pasha participă în FINALA EUROVISION 2012 cu numărul 26, fiind ultimul artist care urcă pe scenă.

FINALA EUROVISION 2012 LIVE TEXT pe GÂNDUL, de la ora 22.00Citește și: