7342 vizualizări 23 apr 2012

Mandinga, trupa care va reprezenta România la Eurovision 2012, a acordat un interviu agenţiei Agerpres, în care Elena şi ceilalţi membri au declarat că speră să-i facă mândri pe români de locul pe care se vor clasa la Eurovision şi susţin că nu cred că se vor face de ruşine la acest concurs.

Artiştii mizează pe experienţă, un spectacol bine pus la punct şi pe mesajul pozitiv al piesei "Zaleilah" pentru a obţine un loc bun în finala Eurovision.

Despre show-ul de la Baku, ei spun că va fi diferit de cel prezentat la finala naţională a concursului prin prezenţa unei coregrafii complete, a unei noi grafici şi a unor elemente pirotehnice. În schimb, piesa "Zaleilah" nu va suferi schimbări.

Artiştii afirmă că participarea în prima semifinală a Eurovision reprezintă un avantaj şi o văd pe reprezentanta Suediei drept rivală în finala concursului.

Reprezentanţii României la Eurovision spun că se tem de neprevăzut în acest concurs.

Membrii trupei vorbesc şi despre concertul aniversar dedicat celor zece ani de carieră pe care îl vor susţine pe 31 mai şi despre care spun că va fi cel mai impresionat spectacol al trupei.

Reprezentaţi România la Eurovision anul acesta, când împliniţi 10 ani de carieră. Ce reprezintă acest lucru pentru voi?

Elena: Este cel mai important moment de până acum pentru Mandinga. Faptul că reprezentăm România la Eurovision este o onoare pentru noi şi sperăm că o să-i facem pe români să se simtă mândri de noi. Asta şi pentru că după Eurovision îi aşteptăm la concertul aniversar.

Concertul dedicat celor 10 ani de carieră are loc pe 31 mai, după concursul Eurovision. La ce să se aştepte publicul?

Alex: Părerea mea este că acest concert va fi cel mai impresionant spectacol al nostru de până acum. Ne-am concentrat foarte mult pe partea de show. Cei care vor lua parte la concertul aniversar se vor bucura de momente pline de energie şi cu siguranţă nu-şi vor putea lua ochii de la scenă.

Pe lângă acest concert ce alte proiecte de viitor aveţi?

Chupi: Mai trebuie menţionat că la concertul aniversar de 10 ani vom lansa şi un nou album. Se numeşte "Club de Mandinga" şi conţine piesa "Zaleilah". Despre viitor, deocamdată avem în faţă două dintre cele mai importante momente pentru trupă. Aşa că acum ne concentrăm pe Eurovision şi "Mandinga - 10 ani". Mai vedem după cu ce vă surprindem.

În mai începe şi campania electorală pentru alegerile locale. Aţi fost solicitaţi să cântaţi în campania electorală?

Chupi: Deocamdată nu ne-a contactat nimeni pentru astfel de concerte.

Aţi început turneul de promovare pentru Eurovision. Care sunt ţările în care veţi merge?

Elena: Turneul a început săptămâna trecută. Până acum avem concerte confirmate în Olanda, la Amsterdam, în Belgia, la Bruxelles şi câteva la care suntem în discuţii.

Vă promovaţi prin videoclipul piesei "Zaleilah" filmat în România şi în Dubai? Sau mergeţi pe altă variantă?

Alex: Ne promovăm cu toate resursele pe care le avem la dispoziţie. Cu siguranţă videoclipul ne este de mare ajutor, dar avem şi alte metode. De exemplu, am filmat un îndemn în mai multe limbi în care amintim publicului Eurovision să voteze pentru România. Mai mult, tocmai am terminat filmările pentru un flashmob.

Ce puteţi să ne spuneţi de show-ul de la Baku? V-aţi gândit să schimbaţi ceva?

Chupi: Da, da. Sunt schimbări mari. Avem o coregrafie completă acum. De asta s-a ocupat coregraful Anze Skrube. El este din Slovenia şi a lucrat cu Jennifer Lopez, Justin Timberlake şi Chris Brown. Avem şi nişte elemente grafice şi elemente pirotehnice şi atât vă zic.

Piesa "Zaleilah" este în spaniolă şi engleză. V-aţi gândit să puneţi ceva şi în română?

Elena: "Zaleilah" a prins foarte bine în forma în care am lansat-o. Nu văd niciun motiv să schimbăm ceva. Oricum, piese în limba română vom mai avea pe viitor.

Potrivit regulamentului, pe scena concursului Eurovision pot urca şase reprezentanţi ai unei ţări, iar Mandinga are mai mulţi membri. Cine se sacrifică?

Alex: Asta-i una dintre regulile Eurovision, care nu-mi place. Din păcate, Tony nu va urca pe scenă, dar ne va însoţi peste tot şi ne susţine orice ar fi.

Concuraţi în prima semifinală a Eurovision. Credeţi că este un avantaj, mai ales că votează telespectatorii din Moldova, Italia şi Spania?

Chupi: Eu zic că da. Urmăresc reacţiile fanilor pe pagina noastră de Facebook şi am observat că avem foarte mulţi susţinători printre românii din afara ţării. Deci, Moldova, Italia şi Spania, aşteptăm voturile voastre şi vă mulţumim frumos!

Care credeţi că sunt concurenţii voştri direcţi?

Elena: Am observat ca Loreen din Suedia are parte de foarte multă atenţie şi susţinere. Noi rămânem optimişti.

Pe ce mizaţi ca să obţineţi un loc bun în finala Eurovision?

Elena: Eu zic că atuurile noastre sunt experienţa pe scenă, experienţa în a cânta live, un show foarte bine pus la punct şi faptul că avem o piesă foarte pozitivă. Sper ca publicul care votează să simtă toate aceste lucruri.

Sistemul de vot a fost unul dintre motivele cel mai des invocate de reprezentanţi ai României la Eurovision pentru faptul că nu s-au clasat printre primele locuri. Voi ce temeri aveţi?

Alex: Temerile noastre sunt legate de neprevăzut. În rest, ne vom concentra pe cele trei minute de spectacol pe care le avem de pregătit. Ne vom face treaba cât mai bine şi vom vedea ce părere are publicul Eurovision. Am văzut şi eu mesajele de la fani şi am toate motivele să rămân optimist.

Care este pronosticul vostru pentru finala Eurovision?

Elena: Nu vom da un pronostic, dar ce pot să vă spun este că nu cred că ne vom face de ruşine. Se pare că europenilor le place "Zaleilah" şi asta mă bucură enorm. Ţineţi-ne pumnii!

Şase membri ai trupei Mandinga - Elena Ionescu (voce), Alex Burcea (trompetă), Chupi - Marius Ciupitu (tobe), El Nino (congas), Omar (pian) şi Zah - Valentin Andrei Zachar (saxofon) - vor urca pe scena Eurovision.

Mandinga concurează în prima semifinală a concursului din 22 mai, care se desfăşoară la Baku. Cea de-a doua semifinală va avea loc în 24 mai iar marea finală a concursului pe 26 mai.

Citește și: