Raluca ION
Mihai SCHIAU
88056 vizualizări 22 mai 2012

EUROVISION 2012 a început marţi, 22 MAI, când MANDINGA s-a calificat cu piesa ZALEILAH, în FINALA EUROVISION 2012 de pe 26 MAI.

ROMÂNIA s-a bătut cu alte 17 ţări, pentru cele zece poziţii care duc în FINALA EUROVISION 2012. Prezenţa românească la Baku a fost una "cu cântec", solista Elena Ionescu acuzând probleme tehnice în timpul concursului. La un moment dat, spectatorii au putut observa cum solista din România are probleme cu casca din ureche, moment în care mediile sociale au luat foc. În această dimineaţă, TVR - partener al evenimentului - a venit cu un anunţ, transmiţând că organizatorii îşi cer scuze.

IATĂ PRESTAŢIA TRUPEI MANDINGA ÎN PRIMA SEMIFINALĂ EUROVISION 2012:

Ţările calificate în finală sunt: ROMÂNIA, Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia şi Irlanda.

Iată desfăşurarea spectacolului în format LIVETEXT:

UPDATE 23:38 STOP VOT. În curând vom afla dacă România s-a calificat în finală.

UPDATE 23:22 Începe votul. Românii din străinătate pot vota trupa Mandinga. O persoană poate vota de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

UPDATE 23:18 Gemenii de la Jedward, din Irlanda, încheie prima semifinală Eurovision 2012.

UPDATE 23:14 E rândul Republicii Moldova. Pasha Parfeny cântă în engleză o piesă cu nume românesc: Lăutar.

UPDATE 23:11 Reprezentanţii Austriei au venit cu o combinaţie între rap şi dance, cântată într-un dialect foarte rar. Îi ascultm pe Trackshittaz cu Woki Mit Deim Popo.

UPDATE 23:06 Compact Disco, una dintre cele mai cunoscute trupe din Ungaria, interpretează Sound of Our Hearts.

UPDATE 23:01 Un moment mult aşteptat. Buranovskiye Babushki, bunicuţele din Rusia care şi-au lăsat casele din munţii Ural pentru a veni la Eurovision sunt pe scenă. Pe scenă este şi un cuptor, bunicuţele încercând să recreeze o scenă dintr-o bucătărie tradiţională rusească.

UPDATE 22:57 Soluna Samai are tată german, mamă elveţiană şi s-a mutat în Danemarca, ţară pe care o reprezintă la vârsta de 10 ani. A cânta o vreme pe străzi, iar acum pe scena Eurovision interpretează piesa Should've Known Better, una dintre favorite.

UPDATE 22:53 Ascultăm acum La La Love, piesa cântată de Ivi Adamou, concurenta din Cipru.

UPDATE 22:49 Urmează în concurs o piesă despre reţeaua de socializare Facebook. Aceasta este cântată de Valentina Monetta, reprezentanta statului San Marino.

UPDATE 22:46 Izabo reprezintă Israelul cu piesa Time. Trupa israeliană cântă o combinaţie de rock psihedelic, disco şi punk.

UPDATE 22:41 Deşi reprezintă Finlanda, Pernilla cântă în limba suedeză, ea făcând parte din această comunitate. Numele piesei sale s-ar traduce "Câmd închid ochii".

UPDATE 22:39 Iris din Belgia este o tânără cântăreaţă de doar 17 ani. Este o prezenţă angelică pe scena de la Baku.

UPDATE 22:37 Cititorii comentează pe pagina de Facebook Gândul problemele cu casca pe care le-ar fi avut Elena Ionescu de la Mandinga.

UPDATE 22:34 Din ELVEŢIA, vine trupa Sinplus care cântă Unbreakable. Trupa este formată din doi fraţi, care au crescut ascultând Queen, U2, dar şi Bob Marley.

UPDATE 22:28 MANDINGA urcă pe scenă cu piesa ZALEILAH. Este cea mai colorată apariţie de până acum şi face cel mai spectaculos show. Nu lipsesc din el efectele pirotehnice. Casca se pare că i-a făcut o serie de probleme solistei Elena Ionescu.

UPDATE 22:26 Emoţii, urmează MANDINGA.

UPDATE 22:24 Reprezentanta Albaniei, Rona Nishliu, cântă Suus. Rona este cunoscută în ţara sa atât pentru melodiile pop, cât şi pentru cele jazz. A fost a doua oară când a participat la selecţia naţională, iar de această dată s-a calificat. La semifinală a venit cu o coafură ciudată şi cu o piesă extrem de dramatică.

UPDATE 22:18 Din LETONIA vine Anmary pentru a cânta Beautiful Song. Are o prestaţie cuminte, ca şi ţinuta pe care o poartă. ATât ea cât şi dansatoarele par câteva angajate dintr-o multinaţională la petrecerea firmei.

UPDATE 22:14 Pe scenă urcă reprezentanta Greciei, Eleftheria Eleftheriou, care cântă piesa Aphrodisiac, cu puternice accente balcanice. Tânăra grecoaică a visat întotdeauna să devină cântăreaţă, iar acum este obsedată să fie în formă maximă pentru semifinala Eurovision.

UPDATE 22:11 Este rândul ISLANDEI. Greta Salome & Jonsi cântă Never Forget. Jonsi şi-a reprezentat ţara şi în 2004, iar acum a luat-o cu el şi pe Greta Salome. Este un duet frumos, în care vocea gravă a lui Jonsi şi glasul limpede al Gretei Salome aduc aminte aminte de poveştile nordice.

UPDATE 22:07 Primul concurent este reprezentantul Muntenegrului, Rambo Amadeus. Pentru Rambo Amadeus, artist foarte cunoscut în fosta Iugoslavie, muzica şi umorul au o legătură foarte strânsă. Piesa Euro-Neuro este o parodie a ceea ce se întâmplă în zona euro. Pe scenă este un cal troian, o aluzie evidentă la Grecia, iar mai mulţi dansatori aduc pe scenă o pancartă pe care scrie "Euro Neuro Monetary Break Dance".

UPDATE 22:05 Prezentatorii enumeră cele 6 ţări deja calificate în finală: Azerbaidjan, ţara gazdă, plus plus ţările care sponsorizează concursul: Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Germania.

UPDATE 22:01Semifinala de la Baku a început. "Bună seara, Europa!", spune unul dintre cei prezentatori.

UPDATE 21:55 În câteva minute, începe prima semifinală a EUROVISION 2012. 10 piese din cele 18 pe care le vom auzi în această seară se vor califica în finala de pe 26 mai.

MANDINGA va cânta a şasea în această seară şi se bazează pe voturile românilor din diaspora, dar şi ale străinilor care vor să audă ZALEILAH în FINALA EUROVISION 2012.

Vedeţi mai jos un interviu pe care Mandinga l-a dat astăzi, înainte de concurs.

EUROVISION 2012: MANDINGA - ZALEILAH. VIDEO OFICIAL

EUROVISION 2012: MANDINGA - ZALEILAH. PRIMA REPETIŢIE:

EUROVISION 2012: MANDINGA - ZALEILAH. A DOUA REPETIŢIE:

CITEŞTE MAI JOS TOTUL DESPRE MANDINGA LA EUROVISION 2012:

Citește și: