Adriana Stanca
3586 vizualizări 14 mai 2013

EUROVISION 2013, competiţia muzicală ajunsă în acest an la cea de-a 58-a ediţie, îşi va desemna joi seara ultimii 10 finalişti, în SEMIFINALA 2.

Aşadar, pe scena EUROVISION 2013 din Malmö Arena (Suedia) vor urca artişti din Letonia, San Marino, Republica Macedonia, Azerbaidjan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elveţia şi România.

După SEMIFINALA 2, doar 10 dintre aceştia vor fi desemnaţi finalişti ai competiţie EUROVISION 2013.

Tot în SEMIFINALA 2 a EUROVISION 2013  va putea fi văzut şi cântăreţul CEZAR OUATU, desemnat să  reprezente România în acest an.

CEZAR OUATU va interpreta piesa “It’s My Life”, cu care a câştigat Selecţia Naţională pentru EUROVISION 2013, desfăşurată la începutul lunii martie. Atunci, CEZAR OUATU a obţinut în total 20 de puncte (8 din partea juriului şi 12 în urma televotului) şi s-a clasat pe primul loc, primind astfel şansa de a merge în Suedia.

În SEMIFINALA 2 a EUROVISION 2013, CEZAR OUATU va fi ultimul concurent care va intra în scenă, însă contratenorul crede că acest lucru va fi un avantaj pentru el.

“(…) voi rămâne proaspăt în mintea celor care vor vota. Seara în care eu cânt ultimul este seara publicului, deci e foarte important ca, după ce termin de cântat, să rămână piesa. E un mare avantaj”, a declarat CEZAR OUATU cu puţin timp înainte de SEMIFINALA 2 a EUROVISION 2013.

Piesa cu care CEZAR OUATU va participa la EUROVISION 2013 a fost compusă de Cristian Faur.

Alături de CEZAR OUATU, pentru calificarea în FINALA EUROVISION 2013 se vor lupta încă 16 concurenţi.

Astfel, formaţia PeR va reprezenta Letonia în SEMIFINALA 2 a concursului EUROVISION 2013 cu piesa “Here We Go”.

Valentina Monetta va concura la EUROVISION 2013 pentru San Marino. Cântăreaţa va interpreta în SEMIFINALA 2 piesa în limba italiană “Crisalde”.

Macedonia va fi reprezentată la EUROVISION 2013 de Esma şi Lozano, care vor interpreta piesa “Pred Da Se Razdeni”.

În SEMIFINALA 2 a festivalului EUROVISION 2013 va urca pe scenă şi cântăreţul Farid Mammadov, din Azerbaidjan. Acesta va interpreta piesa “Hold Me”.

Krista Siegfrids din Finlanda va cânta în SEMIFINALA 2 piesa “Marry Me”. Artista se va lupta pentru un loc în FINALA EUROVISION 2013 din 18 mai.

Cu numărul şase în SEMIFINALA 2 a EUROVISION 2013 va fi Gianluca Bezzina. Artistul din Malta va lupta pentru un loc în finala EUROVISION 2013 cu piesa “Tomorrow”.

Bulgaria va fi reprezentată la EUROVISION 2013 de Elitsa & Stoyan, care vor interpreta piea “Samo Shampioni”.

Eyþór Ingi va intra în concursul EUROVISION 2013 în numele Islandei. Artisul va cânta piesa cu tilul “Ég á Líf”.

Koza Mostra şi Agathon Iakovidis vor reprezenta Grecia la EUROVISION 2013 cu piesa “Alcohol Is Free”.

Reprezentanta Israelului la EUROVISION 2013 va fi Moran Mazor. Cântăreaţa va interpreta piesa “Rak bishvilo”.

În SEMIFINALA 2 a EUROVISION 2013 se va afla şi trupa Dorians, din Armenia, care va interpreta piesa “Lonely Planet”.

Ungaria va fi reprezentată la EUROVISION 2013 de ByeAlex. Artistul va intepreta piesa “Kedvesem”.

Din Norvegia, Margaret Berger va intra în SEMIFINALA 2 a competiţiei EUROVISION 2013 cu piesa “I Feed You My Love”.

Tot în SEMIFINALA 2 a EUROVISION 2013 vor urca pe scenă şi Adrian Lulgjuraj şi Bledar Sejko. Artiştii din Albania vor interpreta piesa “Identitet”.

Georgia va fi reprezentată în SEMIFINALA 2 de Nodi & Sophie. Cei doi muzicieni au pregătit pentru EUROVISION 2013 piesa “Waterfall”.

Penultimii concurenţi din SEMIFINALA 2 a EUROVISION 2013 vor fi membrii formaţiei Takasa. Muzicienii din Elveţia vor interpreta piesa “You and Me”.

Dintre cei 17 concurenţi care vor urca pe scenă în SEMIFINALA 2, doar 10 vor primi şansa de a merge în finala EUROVISION 2013, programată pentru sâmbătă, 18 mai.

Pe de altă parte, artiştii din Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit, Spania şi Suedia au fost desemnaţi deja finalişti ai EUROVISION 2013, datorită punctajelor mari obţinute în ediţia precedentă a EUROVISION.

Finala EUROVISION 2013 va fi prezentată de actriţa suedeză Petra Mede.

Aceasta va fi a cincea oară când Suedia găzduieşte competiţia EUROVISION şi a doua oară când concursul de desfăşoară în Malmö. După o licitaţie organizată anul trecut, organizatorii EUROVISION 2013 au anunţat că evenimentul se va desfăşura la Malmö Arena, o sală cu o capacitate de 15.500 de persoane.

Ce ţări vor lipsi din competiţia EUROVISION 2013

Mai multe ţări vor absenta în acest an din concursul EUROVISION 2013, decizia acestora fiind motivată de dificultăţile economice pe care le traversează. Astfel, prim-ministrul Andorrei, Antoni Martí, a anunţat că din cauza tăierilor de buget, ţara sa nu va participa la EUROVISION 2013.  

La fel au procedat şi Bosnia şi Herţegovina şi Republica Cehă, precizând că situaţia economică nu le permite implicarea în concursul EUROVISION 2013.

Printr-un email transmis către Eurovision Times, directorul 1FLTV, Peter Kölbel a precizat că lipsa de subvenţii din partea Guvernului Liechtensteinului va face imposibilă participarea la EUROVISION 2013.

Nici Luxemburg, Maroc, Polonia şi Portugalia nu vor fi prezente la EUROVISION 2013 din motive financiare.

Pe de altă parte, Monaco a anunţat 24 septembrie 2012 că nu va participa la EUROVISION 2013, însă nu a adus niciun argument public.

Ultimele trei ţări care au anunţat retragerea din competiţia EUROVISION 2013 au fost Portugalia, Slovacia şi Turcia. Aceasta din urmă a precizat că absenţa sa de la EUROVISION 2013 este motivată de introducerea sistemului hibrid juriu-televot, cu care nu este de acord.

Citește și: