Corina VÂRLAN
4950 vizualizări 24 feb 2013

UPDATE. Câştigătorul EUROVISION 2013 ROMÂNIA este CEZAR OUATU. Scandal imediat după anunţarea rezultatelor, Luminiţa Anghel consideră că un membru al juriului a dat un vot “şocant şi inadmisibil”.

EUROVISION 2013, finala selecţiei naţionale. CEZAR câştigă EUROVISION ROMÂNIA 2013. Scandal după anunţarea rezultatelor

EUROVISION 2013. Câştigătorul EUROVISION 2013 ROMÂNIA, Cezar Ouatu, nu se poate bucura pe deplin


ROMÂNIA va fi reprezentată la concursul EUROVISION 2013 de câştigătorii selecţiilor naţionale ale EUROVISION ROMÂNIA. De la debutul ţării noastre la concursul muzical EUROVISION, cele mai bune prestaţii ale artiştilor români au fost cele din anii 2005, 2006 şi 2010.

În anul 2005, ROMÂNIA a fost reprezentată la EUROVISION de LUMINIŢA ANGHEL şi de trupa Sistem. Ei au interpretat piesa "Let me Try", care a primit 158 de puncte şi s-a clasat astfel pe locul al treilea în top.

FOTO: Sergei Supinsky/Mediafax Foto/AFP

LUMINIŢA ANGHEL va concura pe data de 9 martie şi în marea finală a EUROVISION ROMÂNIA 2013, alături de alţi 11 artişti, în speranţa de a participa şi la EUROVISION 2013.

FOTO: Sergei Supinsky/Mediafax Foto/AFP

În anul 2010, reprezentanţii ROMÂNIEI la EUROVISION au fost Paula Seling şi Ovi Martin, care au urcat pe scenă pentru a interpreta piesa "Playing With Fire".

FOTO: Nigel Treblin/Mediafax Foto/AFP

Cei doi au reuşit să se claseze tot pe locul al treilea în clasament, obţinând 162 de puncte.

FOTO: Nigel Treblin/Mediafax Foto/AFP

ROMÂNIA s-a clasat pe locul patru în top în anul 2006 atunci când reprezentantul ţării noastre la EUROVISION a fost Mihai Trăistariu.

FOTO: Aris Messinis/Mediafax Foto/AFP

El a interpretat piesa "Tornero" şi a obţinut 172 de puncte.

FOTO: Aris Messinis/Mediafax Foto/AFP

Anul trecut, ROMÂNIA a fost reprezentată la EUROVISION de trupa Mandinga. Ei au obţinut locul 12 în clasament cu melodia "Zaleilah", motiv pentru care câştigătorii finalei EUROVISION ROMÂNIA 2013 vor participa mai întâi la cea de-a doua semifinală a EUROVISION de la Malmo, care se va desfăşura pe data de 16 mai.

FOTO: Catalin Abagiu/Mediafax Foto/AFP

Dacă se vor califica, românii vor obţine un loc printre artiştii care vor urca pe scena marii finale a EUROVISION 2013 din data de 18 mai.

Citește și: