Adriana Stanca
5208 vizualizări 15 mai 2013

EUROVISION 2013, festivalul internaţional de muzică pop, ajunge în acest an la ediţia cu numărul 58.

Competiţia EUROVISION 2013 se va desfăşura în Suedia, după ce ediţia precedentă a fost câştigată de cântăreaţa Loreen, care a interpretat piesa „Euphoria”.

După evaluarea mai multor săli din Stockholm, Göteborg şi Malmö, Sveriges Television (SVT) a ales să organizeze evenimentul EUROVISION 2013 în Malmö Arena. Aceasta are o capacitate de 15.500 de persoane şi în ultimii patru ani a fost folosită pentru semifinalele “Melodifestivalen”.

Malmö Arena

39 de ţări vor participa la EUROVISION 2013. Astfel în PRIMA SEMIFINALĂ, ce se va desfăşura pe 14 mai, vor urca pe scenă concurenţii din Austria, Estonia, Slovenia, Croaţia, Danemarca, Rusia, Ucraina, Olanda, Muntenegru, Lituania, Belarus, Republica Moldova, Irlanda, Cipru, Belgia şi Serbia. La finalul serii, doar 10 ţări vor fi alese să meargă mai departe în marea finală EUROVISION 2013 de pe 18 mai.

România, în semifinala 2

Tot pentru un loc în ultima etapă a competiţiei EUROVISION 2013 se vor lupta şi muzicienii din Letonia, San Marino, Republica Macedonia, Azerbaidjan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elveţia şi România. Aceştia îşi vor prezenta piesele pregătite pentru EUROVISION 2013 joi, 16 mai, când se va desfăşura SEMIFINALA 2.

Aşadar, în marea finală, ce va fi prezentată de actriţa suedeză de comedie Petra Mede, vor intra în cele din urmă doar 20 de concurenţi. Acestora li se vor alătura muzicienii din Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit, Spania şi Suedia, calificaţi deja în finala EUROVISION 2013.

Câştigătorul va fi ales în urma votului publicului şi a unui juriu. În plus, începând cu acest an, la EUROVISION 2013 va exista şi o aplicaţie oficială pentru smartphone-uri, ce va permite utilizatorilor să voteze fără să fie nevoiţi să scrie un SMS.

Sigla EUROVISION 2013 a fost realizată de agenţia de branding Happy F&B, care a precizat că fluturele multicolor  reprezintă unitatea, diversitatea şi fericirea.

Sponsorii oficiali ai EUROVISION 2013 sunt TeliaSonera, compania principală de telecomunicaţii din Suedia şi producătorul german de cosmetice Schwarzkopf. De asemenea, evenimentul este sprijinit şi de comapniile IsaDora, ICA şi Tetra Pak.

Prezent la ceremonia oficială de deschidere a Eurovision 2013, reprezentantul României în competiţie, Cezar Ouatu, a fost asaltat de jurnaliştii străini care au dorit să îl cunoască mai bine.

Contratenorul în vârstă de 33 de ani a acordat mai multe interviuri şi chiar a fost provocat să cânte mai multe fragmente din piesa “It’s My Life”, cu care va urca pe scena de la Malmo Arena.

Astfel, Cezar Ouatu a mărturisit că este foarte fericit că are şansa de a participa la celebrul festival de muzică, arătând totodată că se simte câştigător doar prin simplul fapt că se află în Suedia.

“Este o şansă mare pentru mine, sunt fericit”, a spus cântăreţul. “Trebuie să merg acasă mai târziu ca să pot realiza ce s-a întâmplat. Îmi place să fiu naiv ca Peter Pan şi voi fi un Peter Pan etern (…). Nu m-aş fi aşteptat niciodată. Iniţial a fost o invitaţie să vin la Eurovision şi, iată, sunt deja aici. Mă simt deja câştigător”, a completat Cezar.

De asemenea, reprezentantul României la Eurovision 2013 a oferit detalii şi despre scenariul videoclipului pe care l-a filmat pentru piesa cu care participă în concurs. Tânărul a povestit că în timpul filmărilor a făcut chiar el un salt din avion, nedorind să apeleze la ajutorul unui cascador.

“Acum trei ani am început să învăţ să sar din avion, mai ales că fratele meu este inginer în aeronautică. Este ceva în familia noastră. (…) Îmi place să sar, să fiu peste toţi”, a mai spus Cezar Ouatu în final.

CEZAR OUATU, reprezentantul României la EUROVISION 2013, a fost desemnat cel mai sexy concurent de la EUROVISION 2013, în urma unui sondaj online. CEZAR OUATU, care va intra în SEMIFINALA 2 de la EUROVISION 2013 cu piesa It's my life, i-a devansat pe reprezentanţii Azerbaijanului şi Italiei.

Citește și: