Mădălina CHIŢU
5004 vizualizări 24 mai 2015

Mans Zelmerlow are 28 de ani şi este un cântăreţ de muzică pop şi un prezentator de televiziune. Acesta a devenit cunoscut după ce a participat la show-ul de talente Idolul Suediei, în anul 2005, concurs pe care l-a terminat pe locul al cincilea.

Mans Zelmerlow s-a născut în Lund, Suedia, şi este fiul Birgittei Sahlen, profesoară la Universitatea Lung, şi a lui Sven Olof Zelmerlow, de profesie chirurg.

Mans Zelmerlow a devenit cunoscut în 2005, atunci când s-a înscris la emisiunea Idolul Suediei, show ce a fost transmis de TV4. Acesta a ocupat locul 5 în concurs, el fiind eliminat pe data de 11 noiembrie, după opt săptămâni de emisiune.

În 2006 acesta a apărut în show-ul ”Let’s dance” având-o parteneră pe Maria Karlsson. Mans Zelmerlow a câştigat această competiţie, în final concurând împotriva cântăreţei Anna Book.

În acelaşi an a apărut în versiunea suedeză a musicalului Grease, interpretând rolul lui Danny Zuko. După apariţia în acest film, câştigătorul eurovision 2015 a semnat cu casa de discuri M&L records şi a lasant primul său album solo.

Nu este prima dată când Mans Zelmerlow participă la Eurovision. Acesta şi-a încercat prima dată norocul în anul 2007 şi în anul 2009. 

Citește și: