10 persoane au fost luate de valuri, printre care o întreagă familie, şi au rămas blocate în larg. Aceştia se aflau pe plaja din Panama City şi s-au aruncat în apă, dar, la un moment dat, nu s-au mai putut întoarce, informează Washington Post. 
 
Jessica şi Derek Simmons erau şi ei pe aceeaşi plajă când au observat că foarte multă lume era agitată şi privea în larg. Imediat şi-au dat seama că ceva era în neregulă. 
 
Incidentul s-a întâmplat într-un moment în care salvamarii nu erau la posturi, aşa că singura soluţie a poliţiştilor a fost trimiterea unei bărci de salvare, care ar fi ajuns, însă, destul de greu din cauza curenţilor puternici. 
 
 
Cei de pe plajă au jucat, însă, un rol fundamental, iar gestul lor a impresionat o lume întreagă. Aproximativ 80 de oameni s-au ţinut de mână pentru a ajunge la cei care aveau nevoie de ajutor. Ei se aflau la peste 90 de metri distanţă de mal. 
 
Astfel, fiecare dintre cei care se aflau în pericol de înec a fost dus cu ajutorul lanţului uman la ţărm. La aproape o oră după ce au fost luaţi de curent, toţi cei cei 10 au fos aduşi în siguranţă pe uscat. 
 
 

 

Citește și: