Ana Obretin
1391 vizualizări 18 dec 2018

Reprezentanţii companiei OceanGate au reuşit să ajungă, cu ajutorul unui submarin, numit Titan, la adâncimea la care se află epava, aproape 4.000 de metri.

Echipa a petrecut şase luni pentru a perfecţiona sistemul de transport, în largul coastelor Bahamasului. Stockton Rush, CEO şi cofondator al OceanGate, a reuşit să facă scufundarea completă în aproximativ şapte ore.

Submarinul Titan, care poate găzdui maximum trei pasageri şi doi membri ai echipajului, va fi folosit în cele şase expediţii Titanic Survey, în care se va face un tur al epavei, programate de companie în 2019.

Preţul unei astfel de expediţii va fi de 105.129 de dolari de persoană, fiind echivalentul unui bilet la clasa I pentru cursa inaugurală a Titanicului, luând în considerare evoluţia preţurilor.

Acum câteva zile, mai multe informaţii secrete despre descoperirea epavei Titanicului au fost declasificate. Astfel, Robert Ballard, cel care a descoperit epava în 1985, a declarat că expediţia a fost, de fapt, o misiune militară secretă de recuperare a două submarine nucleare scufundate în ocean.

”Nu au vrut ca lumea să ştie acest lucru, aşa că a trebuit să inventez o poveste”, a spus Ballard. Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite).

Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit în şantierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

Foto: Hepta

Citește și: