Aela Cotabiţă ţine să precizeze pe Facebook că mesajul ei se adresează "exclusiv fanilor, prietenilor şi persoanelor dragi" tatălui ei, asigurându-i pe aceştia că beneficiază de transparenţă în comunicarea evoluţiei stării de sănătate a artistului.

Gabriel Cotabiţă se află internat la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce în urmă cu câteva zile a suferit un stop cardio-respirator.

"Mesajul acesta vine ca urmare a speculaţiilor din ultimele zile şi se adresează exclusiv fanilor, prietenilor şi persoanelor dragi tatei care se îngrijorează. Medicii care se ocupă în aceste momente delicate de tatăl nostru împreună cu noi toate reprezentăm o echipă. O echipă care este alături de el trup si suflet şi care se ocupă constant de ameliorarea stării în care se află", se arată în postarea Aelei Cotabiţă.

Fiica artistului arată că atunci "când va fi cazul de noi declaraţii oficiale", acestea vor fi făcute doar de reprezentanţii Spitalului Floreasca, cu acordul familiei artistului.

"Vă asigurăm că beneficiaţi de transparenţă în comunicarea evoluţiei stării de sănătate a tatălui nostru. Însă vă reamintim că atunci când va fi cazul de noi declaraţii oficiale, ele vor fi făcute de către singurele persoane abilitate: reprezentanţii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru", mai arată fiica artistului.

În încheiere, Aela Cotabiţă mulţumeşte celor care "au înţeles şi respectă în continuare dorinţa noastră de a gestiona situaţia curentă cu discreţie, răbdare şi în mod special cu o viziune pozitivă asupra prezentului şi viitorului omului şi artistului Gabriel Cotabiţă".

Gabriel Cotabiţă a fost găsit, vineri, 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Bucureşti. Solistul a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi transportat de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Investigaţiile complexe făcute ulterior de medicii care l-au îngrijit pe Gabriel Cotabiţă au indicat că cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator a fost o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente. Specialiştii au exclus infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral.

De asemenea, marţi, 12 mai, Cotabiţă fusese supus unui nou RMN cerebral, analiza indicând zone cu leziuni grave, potrivit unei surse apropiate cântăreţulu.

„Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, afirma sursa.

Citește și: