Silviu Bănilă
1064 vizualizări 18 nov 2014

Noul instrument Facebook le va permite utilizatorilor să comunice între ei şi să transmită documente, rivalizând cu Google Drive şi Microsoft Office. Noul site va semăna cu Facebook - având newsfeed-uri şi grupuri - dar angajaţii vor putea să separe profilul personal de cel profesional.

Angajaţii Facebook au folosit site-ul în activitatea lor zilnică şi s-au declarat mulţumiţi. Proiectul a început anul trecut şi este testat alături de alte companii, pe măsură ce se apropie data de lansare. Unii dintre tehnicienii care lucrează la site-ul Facebook at Work se află în Londra. Facebook ar putea acapara o parte din cota de piaţă a LinkedIn, reţeaua de socializare pentru profesionişti, care are 90 de milioane utilizatori activi în fiecare lună. LinkedIn este lider pe segmentul de business networking, dar Facebook at Work ar putea să rivalizeze cu Google Drive, Microsoft Outlook, Office şi Yammer.

Pentru a se integra în universul corporate, Facebook va trebui să câştige încrederea companiilor şi organizaţiilor, care vor dori ca datele şi conversaţiile lor să rămână confidenţiale. Multe companii, care se tem că angajaţii ar putea pierde timpul pe reţelele sociale, au restricţionat accesul la Facebook.

Compania nu va cere niciun ban în schimbul serviciului său, cel puţin la începutul utilizării Facebook at Work. Facebook obţine cei mai mulţi bani din publicitate şi cu cât utilizatorii petrec mai mult timp pe site-ul de socializare, cu atât se rotunjesc şi veniturile lui Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook a declarat în luna iulie că reţeaua socială are un potenţial uriaş de creştere pe termen lung. De exemplu, utilizatorii americani petrec, în medie, 40 de minute pe Facebook în fiecare zi, dar folosesc timp de nouă ore media digitală, telefoanele mobile şi computerele. „Aici există o mare oportunitate. Putem schimba modul în care oamenii interacţionează şi distribuie conţinut”, a declarat Zuckerberg.

Citește și: