Mihai Boeru
812 vizualizări 7 mai 2016

După deschiderea procesului Facebook va trebui să răspundă în faţa justiţiei  în legătură cu colectarea ilegală a datelor private ale utilizatorilor. Recalmanţii acuză că reţeaua de socializare a folosit un program de identificare automată a persoanelor care apar în pozele postate pe Facebook, informează AFP.

Funcţia a fost introdusă de către companie în anul 2010 şi poate sugera numele utilizatorilor identificaţi după fotografiile publicate pe reţea. Programul scanaează fotografiile de pe site unde utilizatorii sunt deja identificaţi iar ulterior realizează  profile care listează caracterele geometrice ale feţei proprii fiecărui individ în parte. Aceste sunt apoi comparate cu noi imagini postate pentru realiza  identificarea.

”Instanţa acceptă  afirmaţiile reclamanţilor potrivit cărora tehnologia de recunoaştere facială a Facebook include o scanare a geometriei feţei fără consimţământul reclamanţilor”, se spune în decizia scrisă a judecătorului american care aadmis deschiderea cazului.

În Europa programul de recunoaştere facială al Facebook a fost retras încă din 2012 în urma unor mari controverse privind respectarea vieţii private a utilizatorilor.

Citește și: