Silviu Bănilă
440 vizualizări 12 sep 2018

Potrivit China Daily, citat de independent.co.uk, Raportul Responsabilităţii Sociale în rândul Vedetelor de Film şi Televiziune din China, ediţia 2017-2018, vedeta nu s-a situat prea bine. Acest clasament este alcătuit de academicieni ai Beijing Normal University.

Rating-ul ZERO pentru Bingbing, cea mai bogată actriţă din China, survine la patru luni după ce un prezentator tv chinez a acuzat-o pe starletă de evaziune fiscală.

Chiar dacă studioul ei a negat orice neregulă, utilizatorii de internet au speculat că rating-ul 0% şi acuzaţiile respective au legătură una cu alta.

Bingbing nu a mai fost văzută din 1 iulie 2018, când a vizitat un spital pentru copii, a precizat presa locală. Ultima ei activitate pe reţelele sociale a fost în 23 iulie, când a apreciat mai multe postări pe site-ul de microblogging Sina Weibo.

Săptămâna trecută, publicaţia de stat „Securities Daily” a precizat că actriţa a fost pusă sub control şi va accepta orice decizie legală a autorităţilor.

Jurnaliştii au susţinut că acuzaţia de evaziune fiscală asupra lui Bingbing este „doar vârful aisbergului”: „Aceasta ar fi participat la CĂMĂTĂRIE şi alte forme de corupţie. În cel mai rău caz, va fi supusă rigorilor legale”.

Articolul a fost şters la câteva ore de la publicare, după cum precizează Epoch Times. Dintre cei 100 de actori, cântăreţi şi personalităţi chineze din clasament, doar NOUĂ au fost judecaţi cu calificativ de 60% sau mai mult, trecând astfel „testul social”. Autorităţile îi laudă pe cei care au devenit „modele pentru ceilalţi”, dar analizează şi cazurile în care vedetele au avut un impact social NEGATIV asupra societăţii.

Xu Zheng, un actor chinez care a produs şi a jucat în filmul „Dying to Survive” din 2018, a ocupat locul I în clasament , în timp ce mai celebrul Jackie Chan, cunoscut pentru actele sale umanitare, s-a situat de abia pe locul 42.

Autorii raportului au oferit puţine detalii despre cum au calculat scorurile, dar au precizat că s-au bazat pe „cercetare şi navigare pe internet”.

Zhang Hongzhong, profesorul de comunicare coordonator al acestui proiect, a declarat că este pentru prima dată când celebrităţile chineze sunt evaluate în privinţa responsabilităţii sociale.

„Am vrut să avem o evaluare corectă a vedetelor, nu doar să fie catalogate drept „carne proaspătă”, a declarat academicianul, referindu-se la modul în care sunt descrişi tinerii bărbaţi în China.

 foto: Instagram/Fan Bingbing

Citește și: