Departamentul Life
10713 vizualizări 4 iul 2018

Michael, vrei să te însori cu mine?” scrie pe un bileţel aşezat cu grijă de o fată pe mormântul lui Michael Jackson din Los Angeles, lângă un inel cu cristale Swarowski. ”Indiferent cât de departe eşti, vom fi veşnic împreună, conectaţi prin acest inel, iar eu te voi simţi alături de mine în fiecare clipă.”

cerere casatorie michael jackson

Tânăra nu este singură. Printre fani se răspândeşte tot mai mult teoria că starul nu ar fi murit pe 25 iunie 2009, din cauza unor probleme cardiace provocate de abuzul de medicamente, ci moartea sa este O FARSĂ. Ei au creat pagini speciale de Facebook, şi Youtube unde mii de admiratori din întreaga lume împărtăşesc teorii conspiraţioniste despre locul unde s-ar afla Michael Jackson sau ziua în care se va întoarce printre noi.

Într-un videoclip de 12 minute, ei înşiră argumentele în favoarea teoriei lor şi îi îndeamnă pe adevăraţii fani să li se alăture.

Episodul din 1991 al seriei The Simpsons l-a avut ca invitat pe însuşi Michael Jackson, care şi-a împrumutat vocea unui personaj pe nume Leon Kompowski, ce pretindea că ar fi megastarul. Homer Simpson îl crede şi îl invită la el acasă, spre extazul întregii familii. Aflând vestea, tot orăşelul din serial se adună în jurul casei familiei Simpson, fiind profund dezamăgiţi când apare presupusul ”Michael” şi-şi dau seama de păcăleală. În episod apare la un moment dat şi prima pagină a ziarului local, care titrează ”Farsa lui Michael Jackson”, iar fanii consideră că acesta este un mesaj ascuns, pe care adevăratul Megastar ar fi intenţionat să-l transmită adevăraţilor admiratori.

Una din cele mai mari personalităţi ale muzicii secolului XX, Michael Jackson a vândut peste 350 de milioane de albume de-a lungul carierei. A început să cânte de mic, într-un grup numit Jackson 5, împreună cu alţi membri ai familiei sale. Adevăratul succes l-a cunoscut ca artist solo în anii '80, odată cu lansarea albumelor ”Thriller” şi ”Bad”. După 1991, cariera sa intră în criză, odată cu apariţia unor acuzaţii de abuz sexual împotriva minorilor, care au fost muşamalizate ulterior contra unor sume astronomice, ce nu au fost niciodată dezvăluite. Până la urmă, în 2005, artistul a trebuit să treacă printr-un proces care l-a absolvit în final de toate acuzaţiile, dar suspiciunile au rămas. În 25 iunie 2009, Michael şi-a pierdut viaţa din cauza unei supradoze de benzodiazepam şi propofol, în timp ce pregătea un nou turneu mondial care urma să-i relanseze cariera.

 

Citește și: