Alexandra Mortu
280 vizualizări 16 apr 2019

Se pare că femeia suferea de sindromul „plânsului de pisică” ce afectează aspectul fizic, vocea şi capacităţile neurologice. 

Corpul ei a fost descoperit întins pe podeaua din dormitorul său abia la câteva zile de la deces, intrând deja în putrefacţie, fapt care împiedică descoperirea cauzei morţii, lăsând familia cu tot felul de semne de întrebare.  

Aceasta a fost găsită de sora ei, Kimberley, şi partenerul său. 

Potrivit procurorului citat de publicaţia Stoke Sentinel, Sarah Murphy, „Era o fată tânără în vârstă de 30 de ani şi avea ceva probleme de sănătate, dar niciuna atât de gravă încât să îi cauzeze moartea. Cred că a fost îngrozitor pentru familia ei să o găsească în casă, decedată. Înţeleg că vor o anchetă pentru a descoperi ce s-a întâmplat şi a găsi un fel de încheiere, însă, din nefericire, nu avem destule dovezi pentru a stabili o cauza exactă”. Totuşi, aceasta crede că e posibil să fi căzut şi să se fi lovit din cauza dispraxiei, boală care afectează coordonarea mişcărilor din cauza unor leziuni la nivelul creierului, efect al sindromului de care suferea. 

Şi mătuşa lui Natalie, Terry, a făcut o serie de declaraţii referitoare la modul ei de viaţă, mărturisind că avea probleme cu mobilitatea şi cu obezitatea şi cântărea aproximativ 175 de kilograme. Se pare că Natalie urma şi un tratament împotriva depresiei şi, chiar dacă acesta a fost intensificat, starea ei nu se ameliorase. 

Însă, chiar dacă tânăra nu putea avea un loc de muncă stabil din cauza problemelor de sănătate, se implica în acţiuni de voluntariat. 

Sindromul „plânsului de pisică” este o boală genetică foarte rară care care se manifestă prin dezvoltare redusă a corpului sau obezitate (în funcţie de caz), probleme cognitive, de vorbire şi mişcare, de comportament, trăsături faciale diferite, de obicei asemănătoare pisicii, cu un spaţiu mai mare între ochi. Numele sindromului provine de la plânsetul copiilor care suferă de această boală deoarece este asemănător cu mieunatul unei pisicuţe. Acesta este cauzat de probleme la nivelul laringelui şi al sistemului nervos. 

Foto: Facebook

 

Citește și: