498 vizualizări 14 iul 2010

Un grup de cercetători de la Universitatea Cambridge susţine că memoria nu este influenţată doar de vârstă, ci şi de sex. Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile au o memorie mai bună comparativ cu bărbaţii, informează cotidianul britanic "The Telegraph".

Dacă până acum se credea că reprezentantele sexului frumos au o capacitate mai mare în ceea ce priveşte comunicarea şi folosirea vocabularului, fiind deficitare la capitolul orientare spaţială, testele realizate pe un eşantion de 4.500 de voluntari, jumătate femei şi jumătate bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 48 şi 90 de ani, au demonstrat superioritatea femeilor la capitolul "amintiri".

Dr. Andrew Blackwell, coordonatorul cercetării, de la Universitatea din Cambridge, Departamentul de Psihiatrie, spune că testele au fost împărţite în funcţie de vârstă şi clasă socială, pentru ca rezultatele să fie cât mai reale.

Potrivit acestuia, rezultatele studiului vor fi folosite pentru a descoperi cauzele apariţiei Alzheimerului sau a altor tipuri de demenţă.

Potrivit statisticilor, 40 la sută dintre persoanele trecute de vârsta de 65 de ani prezintă alterări de memorie. Neurologii au descoperit că boala Alzheimer, cea mai frecventă afecţiune degenerativă a creierului, apare în urma acumulării de beta-amiloid, un fragment dintr-o proteină pe care organismul o produce în mod normal şi care distruge sinapsele - conexiunile vitale dintre celulele nervoase.

Citește și: