917 vizualizări 12 sep 2008

Nimfomania este, de fapt, o afecţiune psihică, iar dorinţa de găsire a împlinirii din punct de vedere sexual ţine şi de nivelul crescut al hormonilor, susţin psihologii. „Nimfomania este o profundă insatisfacţie sexuală, o frustrare permanentă. Femeile care suferă de această afecţiune au simţurile denaturate şi rareori se simt satisfăcute din punct de vedere sexual, în adevăratul sens al cuvântului”, afirmă psihologul Hanibal Dumitraşcu. Specialiştii precizează că femeile care suferă de ninfomanie au avut o decepţie de-a lungul vieţii, de cele mai multe ori în copilărie. „Ninfomania apare atunci când o femeie a fost agresată, din punct de vedere fizic, verbal şi sexual, în timpul copilăriei.

Mai mult, afecţiunea poate apărea şi în cazul femeilor care au fost refuzate de nenumărate ori de către bărbaţi, de cele mai multe ori în perioada adolescenţei. În timp, suferinţa s-a acumulat, iar faptul că nu au vorbit despre lucrurile dureroase din trecut le-a creat la nivelul creierului dorinţa de a avea raporturi sexuale cu cât mai multe persone pentru a căuta împlinirea de care au nevoie şi pe care nu o găsesc niciodată”, menţionează psihologul Claudiu Ganciu. În cazul bărbaţilor, donjuanismul se manifestă la nivelul creierului prin simpla dorinţă de-a avea cât mai multe femei, pentru ca mai apoi să se poată făli cu lucru acesta, precizează specialiştii. „Bărbaţii vor să domine cât mai multe femei de-a lungul vieţii. Donjuanismul nu are la bază o traumă din copilărie. Singurul lucru care ar putea avea rădăcini în copilăria unui bărbat este atitudinea tatălui. În cazul în care tatăl are o atitudine de donjuan, atunci şi băiatul la maturitate va imita atitudinea părintelui”, precizează psihologul Dumitraşcu.

Nimfomanele nu recunosc că au o problemă

Astfel de femei nu au un aspect diferit de cele normale, ba mai mult ele susţin că nu au nici un fel de problemă. „O femeie nimfomană îşi schimbă mereu partenerul. Singura explicaţie pe care o va da persoanelor din jur este aceea că bărbatul respectiv nu a reuşit să o satisfacă din punct de vedere sexual, iar astfel nu doreşte să îşi petreacă restul vieţii nesatisfăcută. Persoanele care ar putea să o ajute sunt prietenii sau familia. Când o persoană îşi schimbă destul de des partenerii, persoanele apropiate trebuie să îşi ridice un semn de întrebare, pentru că atitudinea lor nu este una normală. Greutatea cade pe cei din jur pentru că aceştia trebuie să le convingă pe astfel de femei că au o problemă şi că trebuie să se adreseze unui specialist”, afirmă psihologul Dumitraşcu. Specialiştii precizează că această afecţiune nu produce durere fizică, iar singurul inconvenient este că femeile nimfomane se simt mereu singure.
 

Citește și: