Mădălina CHIŢU
1715 vizualizări 19 sep 2012

Un fenomen extrem de rar a fost surprins în Australia de regizorul Chris Tangey, care se afla pe un câmp din oraşul Alice Springs. Bărbatul căuta diferite locuri în vederea realizării unui nou film. La 300 de metri de zona pe care o inspecta, o spirală de foc s-a format în timpul unui incendiu de vegetaţie, transformându-se într-o adevărată tornadă, scrie Live Science.

„Vremea a fost perfectă şi afară erau în jur de 25 de grade Celsius. A fost o zi lipsită de evenimente. Apoi, un om a strigat: "Ce naiba e asta?". M-am întors şi am văzut o tornadă de foc înaltă de 30 de metri. Aşa ceva se poate vedea o dată în zece vieţi. Am filmat 23 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a spus regizorul.

Fenomenul, cunoscut şi ca “diavolul de foc”, este extrem de rar întâlnit în Australia. O astfel de tornadă se produce atunci când o coloană de aer cald intră în contact cu un incendiu de la sol. Aceste vârtejuri de foc durează aproximativ două minute, însă de această dată a durat mai bine de 40 de minute.

Citește și: