Adriana Stanca
69 vizualizări 24 iun 2014

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se va desfăşura anul acesta, în mod excepţional, în Bucureşti, şi nu în Sfântu Gheorghe. Organizatorii au precizat că schimbarea vine ca urmare a faptului că Satul de Vacanţă Delfinul din Delta Dunării se află în renovare şi nu va fi deschis în 2014.

Aşadar, ANONIMUL va avea loc în perioada 12-17 august la Arena Verde Stop din Capitală, de pe Strada Barbu Văcărescu, numărul 162-164. Ca şi până acum, intrarea la proiecţii va fi liberă.

Festivalul îşi păstrează structura, incluzând în program panorama internaţională (filme premiate la alte festivaluri importante din 2014, omagii, retrospective), secţiunea OFF românesc, dar şi secţiunile competiţionale: lungmetraj, scurtmetraj ficţiune şi scurtmetraj animaţie.

Află mai multe ştiri din lumea filmului pe pagina de Facebook "I like to movie-movie".

Înscrierile pentru Competiţia de scurtmetraj s-au desfăşurat în perioada 31 martie-31 mai, urmând ca selecţia finală să fie realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor, din cele peste 450 de filme înscrise din 35 de ţări.

Competiţia de lungmetraj va prezenta şi anul acesta titlurile propuse de selectorul oficial al Festivalului, Ludmila Cvikova - Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha.

Lineup-ul competiţional va fi anunţat la sfârşitul lunii iulie, se arată în comunicatul remis gândul.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, precum şi celelalte premii, vor fi acordate în continuare în baza voturilor exprimate de către publicul prezent la eveniment.

Anul trecut, Trofeul ANONIMUL a fost acordat peliculei „Maiorul”/„The Major”, în regia lui Yuri Bykov.

Premiul Publicului pentru "Cel mai bun scurtmetraj animaţie" s-a îndreptat către  filmul "Tarazoo"/"Scale", regizat de Ramin Rahbar. Pe de altă parte, Premiul Publicului pentru "Cel mai bun scurtmetraj ficţiune" i-a fost atribuit peliculei "Tuns, ras şi frezat", regizat de Bogdan Mureşanu.

Filmul "Vaca finlandeză", în regia lui Gheorghe Preda, a fost distins cu Premiul "Ovidiu Bose Paştină", oferit de Fundaţia Anonimul. A fost acordat în plus un "Premiu Special" regizorului Daniel Sandu, pentru filmul "Vocea a doua".

Citește și: