Laura Cojocaru
3555 vizualizări 18 aug 2018

Când Natalie şi Ben Morgan au descoperit că gradul de inteligenţă al fiicei lor de trei ani este cu mult peste media normală, au ştiut că ceilalţi oameni vor crede despre ei că o stresează cu prea multă informaţie pe Ophelia. Dar fetiţa este înzestrată de la natură cu o minte strălucită.

“Ne-am dat seama că este un copil deosebit, încă de când avea 8 luni. Atunci ea a rostit primul ei cuvânt: “Bună”, cu câteva luni înainte de vârsta normală”, a declarat pentru BBC, mama fetiţei.

“De atunci a început să recunoască toate culorile, literele şi numerele. Mult mai devreme decât ceilalţi copii. La vârsta de doi ani, Ophelia ştia alfabetul.

Părinţii micuţului geniu şi-au dat seama de abilităţile speciale ale fiicei lor, după ce s-au interesat despre evoluţia normală a copiilor şi au dus-o la un psiholog specializat în copiii cu IQ ridicat.

„Am vrut să o ajutăm să-şi atingă potenţialul. Nu am avut intenţia a a o face să simtă că o forţăm prea mult, dar în acelaşi timp am dorit să fie suficient de stimulată”, spune mama ei.

Ophelia a dat testul Stanford-Binet, care evaluează copiii de la vârsta de doi ani în domenii precum conştiinţa spaţială şi abilităţile verbale şi logice.

Scorul mediu este de 100, majoritatea variind între 85 şi 115. Ophelia a ajuns la scorul de 171.

Cu toate acestea, fetiţa are în mare parte aceleaşi activităţi precum alţi copii: se joacă împreună cu verişorii ei, sare, doar că se întâmplă ca ei să-i placă să înveţe şi să încerce lucruri noi, spune mama ei.

”Când vorbim, parcă discut cu o persoană de 19 ani. Avem conversaţii complexe, vine cu propriile ei idei, gândeşte repede şi îşi aminteşte foarte multe lucruri”, afirmă tatăl Opheliei.

Psihologul specializat în astfel de cazuri de copii deosebiţi spune că micuţii înzestraţi pot fi recunoscuţi prin faptul că pun foarte multe întrebări. „Ei încep de la 5 dimineaţa şi nu se opresc până adorm”, a declarat un psiholog pentru BBC.

"Suntem mândri de ea în orice împrejurare. Ne dorim doar să fie sănătoasă şi fericită", au declarat părinţii micuţului geniu.

Foto: Captură Youtube

 

Citește și: