Laura Cojocaru
5070 vizualizări 7 mar 2019

În drum spre serviciu, bărbatul din Calfornia doarme buştean. Un alt tânăr care se afla în maşină alături de logodnica lui, l-a filmat şi a postat imaginile pe reţelele sociale.  

„Mergea cu 120 de km/h şi dormea buştean”, a povestit Seth Blake, tânărul care l-a filmat pe şoferul adormit. „S-a trezit după 10 minute, s-a uitat la drum, a pus o mână pe volan  şi a adormit la loc”, a declarat Blake, potrivit ActionNews.

Seth Blake a povestit că s-a întâmplat să fie mai multe zile, vecin de şosea cu şoferul adormit. Şi de fiecare dată automobilul rula singur, iar bărbatul se odihnea.

Compania Tesla susţine că autopilotul este conceput pentru a fi utilizat în condiţii de atenţie deplină a şoferului.

Şoferii trebuie să ţină mâinile pe volan, şi să fie în orice clipă pregătiţi să preia controlul.

Luna trecută un pilot autonom Tesla a demonstrat, totuşi că poate face faţă în situaţii periculoase. 

Un vehicul autonom Tesla a fost surprins de camerele de supraveghere montate pe bordul unui alt autoturism, când a evitat un grav accident. ”Tehnologia autonomă nu poate fi ignorată. În ciuda celor care susţin că cea mai mare încredere o poţi avea în oameni şi nu în tehnologii, Modelul Tesla 3 a demonstrat că poate acţiona în situaţii limită, salvând  mai mulţi oameni de la accident”, scrie news18.

În imaginile care au devenit virale se observă automobilul Tesla 3 în intersecţie, aşteptând culoarea verde a semaforului. Autopilotul Tesla porneşte, când culoarea semaforului se schimbă. Brusc, un alt autoturism apare în viteză în intersecţie şi loveşte mai multe vehicule. Maşina autonomă frânează brusc, evitând astfel implicarea în accident. Apoi, depăşeşte camionul care s-a rostogolit pe şosea şi îşi continuă drumul.

 

Citește și: