Razvan Tupa
600 vizualizări 14 dec 2018

"Marea bulgăreală 2 - Supercursa săniuţelor/ Racetime" este continuarea animaţiei de succes din 2015. Cursa de sănii din micul orăşel le dă speranţe lui Frankie-Patru-Ochi şi echipei sale. Ei se înscriu în concurs cu Sophie la conducerea saniei, dar vehicolul proiectat de Frankie se face praf şi nu reuşeşte să termine cursa. Şi de aici începe noua poveste, pentru că eroii cred că Zac şi vărul său, Charly, au folosit mijloace incorecte în concurs. Dar asta trebuie dovedit. 

Frankie cere repetarea cursei, iar Zac acceptă cu condiţia ca Frankie să construiască o pistă de curse cu totul nouă. Frankie şi prietenii săi construiesc o pistă spectaculoasă. Zac îşi dă seama că se confruntă cu un adversar puternic, aşa că ridică şi mai mult miza, făcându-l pe Frankie să pună la bătaie hambarul.

Cursa de Crăciun prinde viaţă în imaginile următoare.

"A doua şansă/ Second Act" este filmul regizat de Peter Segal cu Jennifer Lopez la maturitate. Comedie romantică cu angajatul blocat în supermarket care se hotărăşte să aibă succes la 40 de ani. Şi profilul de pe internet este suficient să includă vorbirea a câtorva limbi străine în plus şi încă nişte detalii cosmetizate ca să vină vorba despre cu totul alte oportunităţi.

Una dintre cele mai apreciate şi complete artiste ale generaţiei sale, Jennifer Lopez e cunoscută pentru maniera sa de a se reinventa constant, motiv pentru care comedia ,,A doua şansă' i-a oferit o nouă oportunitate de a-şi demonstra talentul. Actriţa s-a implicat chiar şi în alegerea actorilor din rolurile principale.

Personajul lui Jennifer Lopez intră în al cincilea deceniu de viaţă cu succes şi atrage toate privirile.

"Războiul rece/ Zimna wojna" este o dramă plină de stil semnată de Pawel Pawlikowski, regizorul care a adus pe ecrane povestea tinerei călugăriţe din "Ida" şi aventura din "Dragoste de-o vară/ My Summer of Love". Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza şi Borys Szyc ţin capul de afiş în povestea romantică care se petrece în anii ´50. Un muzician pasionat de ritmuri americane şi o cântăreaţă poloneză găsesc sensul afectiv al libertăţii într-o Polonie în care Parisul era dincolo de cortina de fier, într-o epocă în care existau încă Germania Democrată şi cea de Vest şi Iugoslavia.

Regizorul a dedicat filmul părinţilor săi, ale căror nume au fost împrumutate şi de protagoniştii poveştii de iubire care a emoţionat juriul de la Cannes 2018. Părinţii lui au murit în 1989, chiar înainte de căderea Zidului Berlinului.

Cum sună jazz-ul pe imagini din comunism şi cum se integrează romantismul în context se poate vedea aici.

Foto: Hepta/ Captură

Citește și: