Oana Ghita - Mediafax
1388 vizualizări 24 aug 2013

Filmul "Amélie", care a fost lansat în 2001 şi a cucerit spectatorii din întreaga lume, va fi adaptat pentru a deveni musical pe Broadway, compozitorul Dan Messe fiind cel care se va ocupa de transpunerea muzicală a poveştii despre tânăra visătoare din Paris, scrie Reuters.

"Amélie" este unul dintre filmele de succes care au fost adaptate pentru Broadway, alături de titluri precum "Matilda", "Regele Leu/ The Lion King" şi "Billy Elliot".

"Amélie", un film ludic semnat de Jean-Pierre Jeunet, spune povestea unei chelneriţe cu o imaginaţie debordantă care vrea să schimbe în bine vieţile celor de lângă ea. Nominalizat la momentul lansării în cinematografe la cinci Oscaruri, "Amelie" a fost considerat filmul franţuzesc cu cel mai mare succes în străinătate, până la apariţia pe marile ecrane a filmului 'Invincibilii", în 2011.

Filmul a avut un mare succes la public, chiar dacă unii critici l-au calificat drept "o dulcegărie".

Messe a spus că muzica pentru spectacolul de pe Broadway va fi complet diferită de coloana sonoră semnată de celebrul Yann Tiersen. "Nu mă interesează să fac muzică pariziană. Nici măcar nu cred că voi include sunete de acordeon", a declarat Messe, într-un interviu.

Citește și: