Oana Ghita - Mediafax
339 vizualizări 6 aug 2013

Filmul "Greu de pensionat 2", care are o distribuţie de excepţie, cu Bruce Willis, Helen Mirren şi John Malkovich, a fost lider în box office-ul românesc încă de la premieră, cu încasări de 372.657 de lei şi 20.516 spectatori, informează Asociaţia Film România.

Frank Moses (Bruce Willis) este salvat din ghearele unui asasin plătit de fostul său coleg Marvin (John Malkovich), care şi-a înscenat propria moarte pentru a nu fi pus în pericol. Cei doi bărbaţi, alături de prietena lui Frank, Sarah (Mary Louise Parker), pornesc într-o călătorie prin lume, cu scopul de a descoperi secretul din spatele proiectului Nightshade, dar şi motivul pentru care acesta este dorit de toate guvernele de pe planetă.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat liderul de weekendul trecut, "Wolverine", care a avut încasări de 310.560 de lei şi 13.788 de spectatori. "Wolverine", care prezintă noi aventuri cu cel mai iubit personaj din franciza "X-Men", care dă şi numele filmului, are o acţiune antrenantă, care se desfăşoară în Japonia.

 

 

Pe locul al treilea se regăseşte animaţia "Turbo", care de la premieră a avut încasări de 240.579 de lei şi 12.461 de spectatori. "Turbo" spune povestea unui melc ambiţios care visează să devină un mare pilot de curse şi să concureze chiar la celebra Indianapolis 500.

Pe poziţia a patra se află "Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2", care a avut încasări de 203.735 de lei şi 10.967 de spectatori. După ce şi-a mutat familia în oraşul natal, ca să fie împreună cu prietenii lui şi cu copiii acestora, Lenny (Adam Sandler) descoperă că nu este mare diferenţă între foştii şi actualii bădărani, între şoferii schizoizi de autobuz şi poliţiştii beţi pe schiuri sau cei 400 de petrecăreţi mascaţi - peste tot este aceeaşi nebunie.

Locul al cincilea este ocupat de o altă animaţie, "Sunt un mic ticălos 2", care de data aceasta a avut încasări de 94.437 de lei şi 4.787 de spectatori. Publicul este invitat la noi aventuri comice alături de (fostul) super-ticălos Gru (vocea fiind asigurată de Steve Carell), fetiţele lui adorabile, extraordinar de simpaticii năzdrăvani Minioni şi o suită de personaje noi şi scandalos de nostime.

În total, în weekend, cinematografele din România au avut încasări de 1.604.498 de lei şi 83.100 de spectatori.

Citește și: