Oana Ghita - Mediafax
936 vizualizări 7 nov 2012

Versiunea în 3D a filmului de animaţie "În căutarea lui Nemo", recompensat cu premiul Oscar, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 16 noiembrie, informează distribuitorii, Forum Film.

Filmul "În căutarea lui Nemo 3D" prezintă călătoria amuzantă şi plină de aventuri a doi peşti - Marlin (voce: Albert Brooks) şi fiul său Nemo (Alexander Gould) - care vor fi separaţi la Marea Barieră de Corali. Nemo este luat pe neaşteptate din ocean şi ajunge în acvariul unui dentist din Portul Sydney. Împreună cu un prieten de nădejde, dar care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt, pe nume Dory (Ellen DeGeneres), tatăl lui Nemo porneşte într-o călătorie pentru a-şi găsi fiul pierdut. Însă nici Nemo nu se lasă mai prejos şi încearcă prin toate mijloacele să se întoarcă acasă. Cei doi, tată şi fiu, trec prin peripeţii captivante pentru a se regăsi.

 

 

"Finding Nemo" a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film de animaţie şi ocupă locul al doilea loc în topul celor mai profitabile lungmetraje produse de Pixar, după "Toy Story 3", cu încasări de 867,8 milioane de dolari pe plan mondial.

Cineastul Andrew Stanton, care a asigurat regia filmului original produs de Pixar în 2003, a confirmat anul acesta că va regiza şi continuarea acestei pelicule, "Finding Nemo 2", ce va fi lansată în 2016. Victoria Strouse va scrie scenariul, iar Lindsey Collins va fi producătoarea acestui film.

Citește și: